Enamiku Apple tarkvaraliste toodete kohta tuleb öelda, et tegemist on igati asjakohaste ja kasutajasõbralike programmidega. Näiteks OS X on kindlasti üks kasutajasõbralikumaid operatsioonisüsteeme, mis töötab vägagi hästi EeePC sugustel pisikestel sülearvutitel, leiab Wired.

Kuid muusika mahamängimisprogrammide juurde tagasi tulles, on iTunes üks hullemaid. Alljärgnevalt mõned põhjused:

See on pood, tobu. Peamine mure iTunesiga, millest ka kõik ülejäänud probleemid alguse saavad, on selles, et see on sinu arvutuis asuv Apple poevitriin, mitte tavamõttes rakendus.

Meediakogu halduri funktsionaalsus on eelajalooline. Mis pärast me peame iTunesile teada andma igast üksikust MP3-st, mille me oma meediakogusse lisame? Hullem veel, miks üritab iTunes muusikakogu ilma küsimata ümber organiseerida?

Pole veebisirvikut/wikipediat/midagi. Amarok on näidanud, kui äge võib üks meediapleier olla, juhatades kasutaja ansamblite ja esitajate Wikipedia leheküljele, mis omakorda juhatab uue muusikani, mida me siis Amazoni poest osta võime. iTunesi poe muusikasoovitused on lihtsalt haletsusväärsed.

iTunes’i arhitektuur ei toeta lisavõimaluste lisamist. Pea kõik Apple tooted toetavad lisavõimaluste lisamist, millest parim näide on vast iPhone/Touch’i App Store. Lisavidinate lisamise võimalus on näiteks Songbird meediapleierist, kus vaid „taevas on piir“.

Tohutu mälujälg. Keskendudes sllele, et iTunes peaks olema meedia mahamängija, kasutab see tohutul hulga arvuti ressursse.

Eestimaa iPodide/iPhonede kasutajate seisukohalt võiks veel lisada probleemid, mis tulevad kaasa seoses sellega, et Eestis ametlikult iTunes’i pood ei tööta.

Kuigi iTunes on puudulik, miks siis seda kasutama peab? Põhjuseks on iPhone/iPod. On küll mitmeid rakendusi, mille abil saab mediakakohgu hallata, kuid tarkvara ja täienduste tirimiseks on kõik Apple telefonide ja mediapleierite kasutajad naelutatud iTunes’i külge.

Pikemalt kirjutab Wired.