Maffiapealikud jätkavad oma impeeriumi juhtimist ka trellide taga, aga selleks on neil vaja vabadusse jäänutega suhelda. Üks võimalus selleks ongi tekstisõnumid telesaates, mis võivad jätta ka väga süütu mulje. Nt üks oletatav maffiasõnum kõlas lihtsalt "Kõik on korras, Paolo".

Legendaarne organiseeritud kuritegevusega võitlemise esindaja Enzo Macri tõi teema Itaalia parlamendi maffiavastase komisjoni ette.

"See on märkimisväärne, kui pealtnäha lihtne on selliste SMSide sisu. Tegelikult peitsid need täpseid teateid maffiapealikele, kes ei saa vangistuses viibimise tõttu välismaailmaga teiste sidevahendite abil suhelda."

Ta ütles, et pühapäeviti pärastlõunal eetrisse mineva telesaate "Quelli che il Calcio" ("See, mis on jalgpall") tootjad ei teadnudki uudsest kasutusest, mille nn allilma esindajad nende saatele leidsid.

Suhtlusviis tuli ilmsiks, kui vanglatöötajad tabasid vangistatud maffiaisakese tuttava kirjeldamast, kuidas tekstisõnumeid koostada televiisoriekraanile saatmiseks.

Saatejuht Simona Ventura ütles, et ta oli avastusest rabatud, ja kui "Quelli che il Calcio" 12. septembril taas eetrisse jõuab, ei saa fännid enam ekraanile SMSe saata.

"See tundus päris nupukas. Avasime vaatajatele suhtlusvõimaluse, et nad saatega otsekontakti saaks. See tõestas end kõigena, mida ootasime, välja arvatud maffiale sõnumite edastamise vahendina," kommenteeris ta ajalehele Le Repubblica.