Ülevaade ilmus algupärasel kujul saidil Digitark.ee.

Nutivõru kui informaator ja motivaator

Esiteks on väga mugav ja praktiline see, et võru hakkab telefoni helisedes värisema. Väga kasulik, kui oled õues või kärarikkas ruumis, kus kotis helisevat telefoni ei kuule.

Võru motiveerib pingutama selle nimel, et päevane sammueesmärk saaks täis. Kui selle saavutad, annab võru positiivset tagasisidet ja seda on ikka tore saada. Boonuseks veel see, et Sony kasutajaliides Lifelog on väga ilus!

Foto: ekraanitõmmis

Samas sain teada, et suurem osa minu unest on pinnapealne uni ja peaksin tegelema sellega, et sügava une osakaalu suurendada.

Jääd silma, tekitad uudishimu

Kuigi esialgu tundus nutikas võru käe ümber harjumatu ja kole, siis pikapeale hakkas isegi meeldima. Inimene jääb silma ja jätab tehnoloogiahuvilise inimese mulje. See aitab ka sotsiaalsele elule kaasa – saad teistele oma uut võru näidata ja rääkida, mida sellega teha saab.

Tühja aku üllatused ja kahtlused niiskuskindluse osas

Üks nutivõru miinuseid on see, et ma ei saa aru, kui sel on aku tühjaks saanud (seda peab eraldi kasutajaliidesest vaatama).

Kui pärast pikka jalutuskäiku avastasin, et võrul oli jalutuskäigu ajal aku tühi, tekkis tunne, et jalutuskäiku polegi olnud, kuna andmed pilve ei läinud.

Kahjuks ei saanud ma lõpuni aru, kas nutivõruga võib minna duši alla ja ujuma või mitte. Igaks juhuks ei läinud.

Jäi silma, et kasutajaliideses saab ülevaate, kui palju ma muusikat kuulan või mitu fotot olen päeva jooksul teinud, aga selle infoga ei ole mul midagi peale hakata.

Kahtlused teekonna mõõtmisel ja puudused võrreldes spordikellaga

Spordikella nutivõru kindlasti ei asenda (pulssi ei näita, GPSi sees ei ole, ekraani ka mitte).

Jalutasin 12 km ja mõõtsin tulemust nii oma Garmini spordikella, Sony SmartBand võru kui telefonis oleva rakenduse Google Fit abil.

Spordikell ei loe üldse samme, vaid spordi jaoks olulisemaid näitajaid! Google Fit ja Sony võru näitasid aga täiesti erinevaid numbreid.

Foto: ekraanitõmmis

Kokkuvõtteks: see aktiivsusmonitor toimib huvitekitajana

Esimese nutivõrukogemuse saamiseks on Sony SmartBand hea seade, aga kasutades kasvab isu proovida juba järgmisi versioone, kus on funktsionaalsust rohkem (sealhulgas ekraan).

Arvan, et vähem sportlikele inimestele on võru hea abimees, mis motiveerib rohkem liikuma. Garmini spordikella omanikuna tunnen ise nüüd pigem huvi Garmini aktiivsusmonitoride vastu.