Selles on süüdi ameeriklased ise, sest vähemalt osadel lennukitel oli allalink (andmeside ühendus võrgu poolt kasutaja poole) turvamata. Internetis vabalt müüdav SkyGrabberi programm võimaldas lennuki videokanalit pealt jälgida ja salvestada.

USA esindajate väitel pole tõestust, et iraaklased suutsid Predatore kontrollida või nende lendusid kuidagi segada. Kaduma võis aga minna üllatuselement ja mässajad võisid saada infot, millised teed ja hooned on ameeriklaste järelvalve all.

Ühendriigid on hiljuti (Obama valitsusajal) hakanud üha rohkem kasutamata mehitamata lennukeid, sest osades piirkondades oleks sõdurite kasutamine poliitiliselt lubamatu või liiga riskantne.

Iraagis asuvad USA sõjaväelased said kirjeldatud probleemist "haisu ninna" 2008. aasta lõpus, vahistades Shiite sõdalase, kelle sülearvutis leidus faile Predatoride videokanalitest. Hiljem selgus, et afganistanlased on samuti MQ1-1 lendudest faile omandanud. Väidetavalt pole see "turvaalane nõrkus" mõjutanud missioonide tulemusi.

USA valitsus on sellest riskist teadlik juba Bosnia-päevist 1990ndatel, aga Pentagon eeldas, et vastased ei oska seda kuritarvitada.

SkyGrabberi autor on venelaste firma SkySoftware. Selle töötaja Andrew Solonikov on kommenteerinud e-kirja teel ajakirjandusele, et ei teadnud võimalusest tarkvara nõnda kasutada. "See loodi Internetist allalaetava materjali jälgimiseks - muusika, fotod, video, programmid jm - mitte sõjaväeline või muidu kommertsmaterjal, ainult tasuta legaalne kraam."

Õhujõudude suurim probleem on leida viis, kuidas lisada krüpteerimine enam kui kümne aasta vanusele võrgule: see vajab enamat kui lennukitele uute seadmete lisamine. Täiustada tuleks lennukite-operaatorite võrgu paljusid komponente. Lisamuret teeb sidesignaalide teoreetiline nõrkus elektroonilise segamise suhtes. Levinud krüpteeringusüsteemid pole Predatoride sidelahendusega päris ühilduvad. Ja lisaks muudaks see lennukid kallimaks ja kiiresti jagamist nõudva info levitamise raskemaks.

Sama probleem ähvardab Reaperi mehitamata lennukeid, mida USA õhujõud hetkel meelsasti kasutavad, sest need on uuemad, kiiremad ja tõhusamalt relvastatud.