Esimeseks taustauudiseks oli see, et üle pika aasta astus lavale taas Apple'i kultusstaatuse pälvinud juht Steve Jobs, kes algatuseks rääkis kui oluline asi on elundidoonorlus (Jobs sai möödunud aprillis uue maksa).

Järgnevalt esitas Apple'i ninamees pisut statistikat: pisut rohkem kui kahe aastaga on maailmas maha müüdud üle 30 miljoni iPhone'i. Üheks selleks põhjuseks on märkimisväärne rakendustepood, millest leiab üle 75 000 rakenduse ja kasutajad on siiani seal alla tirinud üle 1,8 miljardi rakenduse.

iTunes'i muusikapoest on saanud number üks muusikamüüja internetis ja müüdud on ümmarguselt 8,5 miljardit lugu ja iTunesi krediitkaardiga kasutajaks - st ostvaks kliendiks - on end registreerinud 100 miljonit kasutajat.

Touch ja Iphone saavad uue 3.1 püsivara, mis toob seadmesse Genius-funktsiooni rakendustele, seadmetele lisandub võrgumängu funktsionaalsus ja kasutada saab Bluetooth juhtmeta stereokõrvaklappe - kui välja tuua mõned uuendused.

Täiendatud on sünkroniseerimise võimalusi ja iTunes'isse lisandus "Home sharing" funktsioon, mille abil saab kerge vaevaga koduvõrgus muusikat ja videosisu jagada kuni viie arvuti vahel.
iTunes'isse tulevad müügile muusikaalbumid, milles saab lisaks muusikale kaas veel videoid, lisamaterjale ja igasugu muud kohandatud sisu.

Infot enda kuulatava - vaadatava materjali kohta saab jagada Facebookis ja Twitteris.
iTunes 9 on saadaval alates tänasest (09.09.2009).

iPodide statistikast niipalju, et tänase päeva seisuga on maha müüdud 225 miljonit taskumeediaseadet. Turuosadest rääkides, siis iPod'i päralt on 73,8%, Sandisk valdab 7,2%, Microsofti Zune'i päralt on ümmarguselt 1% ja kõigi ülejäänute taskumeediaseadmete päralt on 17,9 protsenti. iPodidest kõige hoogsamalt kasvab Touch'i turuosa, mida on seni müüdud 20 miljonit tükki.

Apple'i tähtsuselt teise mehe Phil Schilleri sõnul on Touch arvuti, mis mahub taskusse ja suundus seejärel mängumaailma ning kukkus materdama käsikonsoole nagu PSP ja Nintendo DS. "Pole mitmikpuutefunktsiooni, mängud on kallid ja sa pead neid poodi ostma minema," viitas Schiller Touch'i eelistele, lisades sinna otsa statistika - Sony PSP konsoolile on saadaval 607 mängu, Nintendo DS'ile 3680 mängu ja Apple'i rakendustepoes on saadaval 21 178 mängu- ja meelelahutusprogrammi.

Üritusel tutvustati mitmeid Apple'i platvormile tehtud uusi tippmänge: Assassins Creed 2.0 jõuab müügile ühel ajal mängu konsooliversioonidega. Mängutootja Gameloft toob turule kõmmutamismängu Nova, mis näeb suuresti välja nagu Halo ja mida on üle WiFi ja Bluetooth'i võimalik mängida kambakesi. Viimasena tutvustas EA Ameerika jalgpalli mängu Madden ja lubas, et peatselt jõuavad rakendustepoodi Need For Speed Shift, Command and Conquer ja NBA Live.

Seejärel tuli juba teada info - iPod Touchide hindu langetatakse. 8GB mudel maksab tänasest 199 dollarit, 32GB mudel maksab 299 ja uus 64GB mudel maksab 399 dollarit. 32 ja 64 gigabaidised mudelid saavad ka senisest 50% võrra võimsamad protsessorid, mis jooksutavad OpenGL ES 2.0 graafikakiirendust - sama mida teeb ka iPhone 3GS.

Vastupidiselt kuuldustele ei maeta iPod Classicut maha, vaid 249 dollari eest saab senise 120GB mudeli asemel 160GB mudeli.

Shuffle mudel sai portsu lisakõrvaklappe, muutus värvilisemaks ja 2GB mudeli hind langes 59 dollarile ja 4GB mudel sai hinnaks 79 dollarit. Lisaks tuleb müügile Shuffle'i eriversioon - poleeritud teraskorpusega Special Edition, mille hinnaks on 99$.

Seejärel astus lavale taas Steve ja tegi oma tavalise "ja veel üks asi" käigu - videokaamera. senisest suurema 2,2 tollise ekraaniga iPod Nano mudel saab kaamera, mikrofoni, FM-raadio ja pisikese integreeritud kõlari. Lisaks veel pedomeetri ja diktofoni mis on pakitud uutesse värvilistesse korpustesse. Müügile tuleb kaks mudelit - 8GB mudel 149 dollari ja 16GB mudel 179 dollari eest. Nano salvestab VGA kvaliteedis videot ja 8GB mudel salvestab 8h ning 16GB seade 16 tundi liikuvat pilti. Kaamera kahjuks on nii nadi, et Apple arvas paremaks fotode tegemise võimaluse ära jätta.

Loomulikult on kõik uued iPod'id märgatavalt keskkonnasõbralikud.