Nutiseadmed kaotasid aga nõudluse eraldi meediapleieri järele ja iPodist sai Apple'i jaoks tasapisi kõigest "hobi" nagu nad ise on väljendanud.

Apple pakkus veel hiljuti kolme sorti iPodi – mudeleid Shuffle, nano ja Touch –, aga alates nüüdsest on müügil vaid Touch.

iPod Touchi uusim värskendus saabus kahe aasta eest, 15. juulil 2015, kui Apple tõi müügile selle 6. põlvkonna mudeli.

Shuffle'i ja nano kadumisega seoses andis ettevõte Touchile ka endisest parema hinna, vähemalt USA-s. Küllap uued hinnad kajastuvad peagi Eestis ka, kui veel pole jõudnud.

Seni sai 199 dollari eest 16 GB failiruumiga variandi, nüüd aga 32 GB. 299 dollari eest sai enne 64 GB variandi, nüüd aga 128 GB. Need ongi edaspidi ainsad kaks valikut, sest 16 ja 64 GB Touchid on müügilt lahkunud.

iPod jõudis esmakordselt müügile 10. novembril 2001, nii et lähenemas on juba selle 16. sünnipäev. Saame näha, kui kaua Apple vidinat üldse elus hoiab.

Huvitav oleks ka teada, kas hiljutine kiidetud märulifilm "Baby Driver" on iPodide populaarsust ka natuke elustanud (selle peategelane on suur iPodi-fänn ja kasutab neid pleiereid agaralt.)

Niisiis, kes tahab veel uut (mitte kasutatud) iPod Shuffle'it või nanot osta, siis kiirustagu. Paljudes poodides on need veel kindlasti olemas.

Samas ei paku nano ja Shuffle netiühendust ega seega striiminguteenuseid, mistõttu moodne Apple'i-fännist muusikasõber valiks nagunii iPod Touchi. Palad ise arvutist pleierisse kopeerida oleks nii 2012!