Pole ilus öelda, et siiani siinpool Atlandi ookenai kasutatavad iPhone’id oleksid täiesti ebaseaduslikud, kuid päris “õiged” nad pole. Et pääseda sisse teistesse operaatorite võrkudesse, on tulnud iPhone lahti muukida. Lisaks ei toimi siis ka mitmed Aplle’i pakutavad teenused ja funktsioonid. Paika on pandud ka
8GB
iPhone hind Prantsusmaal: 399 eurot ehk 6245 krooni. Lisaks muudele iPhone’i võimalustele laieneb kindlasti prantslastele ka õigus kasutada iTunes Wi-Fi Music Store. Apple’i mobiilidele mõeldud versioon iTunes’t võimaldab kasutajatel laadida muusikat otse telefoni, selleks ei ole vaja arvuti abi.

Põhimõtteline otsus partnerluses tehti septembris Hanois, eile lihtsalt kuulutati see avalikult välja. Samas ei ole Orange valimine esimeseks Euroopa partneriks üldse imestatav, sest prantslased on olnud iPhone’i fännid esimesest päevast peale ja see omamoodi kultuur on juba ühes Euroopa suuremas riigis tugevalt kinnitunud. Nüüd jääb oodata Eesti Telekomi poolset diili, kuid see jääb meil vist nägemata. Kui, siis võiksime loota mõne suurema kasutajaskonnaga operaatori, näiteks Tele2, õigust müüa iPhone Skandinaavias ja Baltimaades.

Lisatud: Enne Orange’i saavad Euroopas hakata iPhone’i müüma ja teenust pakkuma Saksamaal T-Mobile ja Briti saartel O2. Mõlemad operaatorid on kuulutanud iPhone’i ametliku tegutsemise alguseks 9. november 2007.