Põnevust jagus aga Apple'i konkurentide HTC ja Samsungi esindajatele, kes teatasid pärast tooteesitlust, et tirivad uue nutitelefoni kohtuvaidlusse, vahendab Droiddog.

Põhjus oli mõistagi juba ette valmis mõeldud.

iPhone 5 kasutab kõnede tegemiseks (eri hindajate poolt 3,5, 3,9 ja 4G-ks kutsutavat) LTE võrke. Vastava tehnoloogia toimimiseks vajalikke patente omavad aga nii HTC kui ka Samsung. Nii et eesmärk on saada iPhone 5-le kasvõi esialgne müügikeeld.

USA rahvusvahelise kaubanduskomisjoni kohtunik on juba otsustanud, et HTC patente pole siiski väärkoheldud. Samsungi suhtes pole asi veel selge.

Kas asi päädib iPhone 5 müügikeeluga USAs, on kahtlane. Aga konkurendid ei maga ja üritavad Apple'i elu põrguks teha. Eriti pärast seda, kui Samsung peab Apple'ile muude patentide rikkumise eest 1,05 miljardit dollarit kahjutasu maksma.

Nagu allolevalt jooniselt näha, kasutab Apple muide LTE ülemaailmseks pakkumiseks kaht iPhone 5 mudelit ja kolme laoüksust. A1428 on USA ja Kanada tarbeks, A1429 CDMA USA ja jaapanlaste jaoks, A1429 GSM Euroopa ja ülejäänud Aasia jaoks.

Selle lisasin huvilistele, kes tahavad Apple'i LTE-kasutusest lihtsalt rohkem teada!

Foto: Apple

Jälgi Forte uudiseid ka Twitteris!