DVICE.com avaldas iPadi olemusest väikese mõtiskluse ja leidis, et kui esmatutvus oodatud tahvelarvutiga tõi pettumuse, ei kuulu te tõenäoliselt sihtgruppi. Seade on loodud inimestele, kellele ei meeldi arvutid!

iPad töötab peaaegu täpselt nagu iPhone, mis on osutunud päris edukaks. Kasutamine on lihtne: mõni minut mitmikpuutega kasutajaliidesse seltsis teeb sind eksperdiks. Apple ohverdas mitmekülgsuse iPhone'i (ja mitte MacBooki) eeskujuks võttes lihtsuse altarile. Arvutikauged inimesed oskavad seda hinnata, loobudes meeleldi pigem jõudlusest ja võimalustest. Olgu see pealegi kulukas lelu, kui see õnnelikuks teeb!

iPad seab oma kaardid panusele, et tavainimesed tahavad seda kirjasuurust läikivat tahvlit lihtsalt kasutada. Netis surfamiseks, video vaatamiseks, raamatulugemiseks jpm. Sellele ei leidu veel palju tõestusmaterjali, aga 75 miljonit müüdud iPhone'i ja iPod Touchi tõestavad Steve Jobsi ütluse järgi vähemalt seda, et 75 miljonit inimest oskavad iPadi juba kasutada. See tähendab küll 499-829 dollarilist kulutust ilma uudsete võimalusteta, aga Apple võib endale taolisi kihlvedusid lubada.

DVICE pakub eraldi artiklis välja ka nimekirja võimalustest, mida Apple iPadile ei kinkinud, aga oleks pidanud.

1. Multitegumtöö (arvuti täidab rohkem kui üht programmi samaaegselt või vaheldumisi). Selle puudumine tundub kõige valusam.

2. Flashi tugi Apple on lubanud, et iPad on parim vahend veebis surfamiseks, aga Flashi toeta ei ole võimalik tänapäeva interneti võimaluserikkusest lihtsalt osa saada.

3. Käekirja tuvastus. Tundub nagu tänapäevasele tahvelarvutile hädavajalik võimalus. Mitte siiski Apple'i meelest!

4. Tethering (Bluetoothi või juhtme kaudu teisele mobiilseadmele internetiühenduse pakkumine; omal moel modemiks olemine). Raske öelda, kui suur vajadus oleks selle järgi Eestis, aga küll kommenteerijad peagi ütlevad.

5. Parem virtuaalne klahvistik Kui iPad ei taha kanda lihtsalt hiiglasliku iPodi/iPhone'i mainet, ei tohiks see omada sama virtuaalset klavistikku. See töötab iPhone'i puhul hästi, aga tahvelarvuti laius muudab kahe käe kasutamise kohmakaks ja ebamugavaks. Eraldi füüsilise klaviatuuri juurde soetamine teeks aga mõtekaks juba (odava) netbook-sülearvuti peale mõelda.

6. Kaamera iPadil kvaliteetsel ekraanil on hea fotosid vaadata ja albumites sobrada, aga neid ei saa sama seadmega juurde teha. Rääkimata kadumaläinud võimalusest tahvlit videokonverentside pidamiseks rakendada, sest mikrofon on olemas.

7. Tõeline arvutioperatsioonisüsteem Mõned eelnevad probleemid, näiteks esimene ja teine, oleks korrapealt kadunud.