Kuigi võrgu kaardistamine on üsna mittepraktiline tegevus, annavad see ja teised sarnased kaardid abstraktsele internetile mingi kuju. Oma töö akadeemilise publikatsiooni vormis avaldanud häkker leidis nutika viisi kaardiandmete kogumiseks.

Anonüümseks jääv tegelane katsus piltlikult öeldes suvalitel arvutitel ust ja kui see oli lahti, paigaldas sinna pisikese programmi, mis võimaldas tal nende arvutite aktiivsust jälgida.

Häkker logis sisse telnetti süsteemi juurkasutaja vaikimisi paroolidega (kasutajanimi "root", parool "root") ja pääses üllatuslikult ca 420 000 arvutisse. Nakatunud arvutite võrgustiku nimetas autor rooma jumalanna järgi Carna botnetiks.

Kogutud andmete tulemusena lõi ta animeeritud ülevaate maailmast vastavalt sellele, kuidas valimisse sattunud arvuteid internetis tegutsesid: vaata lummavat pilti siit (ettevaatust, suur fail).

Kuigi häkkimine on üldjuhul pahatahtlik ja äärmiselt keerukas tegevus, ei püüdnud autor kellelegi oma uurimistööga kannatusi põhjustada. Igas arvutis töötas uurija programmijupike kõige madalama prioriteediga, mis muid töid masinas ei seganud. Lisaks jättis ta ka igasse arvutisse maha ka teate, mis selgitas, miks ta sellise koodi omaniku loata seadmesse sokutas.

Muidugi on antud kaardil olevad arvutid üsna väike valim kogu internetikasutajatest. Valitud metoodika tõttu langesid "ohvriks" üldjuhul turvamata (vaikimisi paroolidega) internetiruuterid - ehk sellised kastid, mis paljudel kodus internetti jagavad. Samas näitavad need ruuterid edukalt ära, millal ja mitu arvutit või seadet selle ruuteri kaudu internetti ühendub.

Üks õpetlik sõnum, mille autor oma tegevusest välja toob, on järgmine. Kui sa arvad, et "mitte keegi ei ühendaks seda kasti internetti, tõesti mitte keegi", siis ilmselt keegi selle arvuti ikkagi võrku paneb. Seepärast tasub alati oma arvuteid turvaliste paroolidega kaitsta.

Vaata kaardi loomise protsessi siit.