Uued reeglid jõustuvad 29. juulist ning võimaldavad paremini reguleerida turgu, kuhu mitmed kuubalased juba riiki smugeldatud seadmete abiga oma võrgud püsti pannud on. Tõsi, müüa teenuseid siiski ei lubata - ainsaks seaduslikuks võrguoperaatoriks jääb riiklik telekomifirma ETECSA.

Riiklikul veebiküljel Cubadebate anti teada, et tavakodanikud saavad aga ETECSA võrguga samuti liituda, vaja on vaid võrguga liitumise luba. Siiani on mitmed kuubalased kasutanud illegaalseid antenne, kuna lairibainternet ega muud teenused nende koduni lihtsalt ei ulatu.

Kuuba on üks kõige halvema internetiühendusega riike terves läänemaailmas. Olukorra on põhjustanud nii rahaliste vahendite puudumine kui ka suurnaabri USA embargo, mis võrguseadmete liikumist riiki raskendab. Kuni 2013. aastani sai riigis internetile ligi suuresti vaid hotellides ja teistes turismiasutustes.

Nüüd on riik aga interneti ligipääsetavuse suurendamise oma prioriteediks võtnud - viimastel aastatel on avatud avalikke traadita võrke ja suurendatud investeeringuid mobiilsesse internetti.