Noppeid Engadgeti arvustusest:

* Microsoft on lõpuks taibanud, et veebisurfajad tahavad rohkem veebi näha, ning vähem brauserit ja inetuid tööriistaribasid. Minimalistlik värske disain keskendub tõesti sisule.

* Näeb täitsa Chrome'i moodi välja ja täiendab samas kenasti Windows 7 visuaalset poolt. Tore lisand on näiteks edasi-tagasi liikumise nuppude värvi muutumine, et see vastaks saidile.

* Uut funktsionaalsust on päris palju, mis muudab surfamise kergemaks ning integreerib selle paremini Windows Vista/7-ga.

Meeldib võimalus saite Windowsi tegumiribale eraldada-kinnitada, et saaks neid kogu aeg lahti hoida ja kogemata ei suleks.

Tore trikk on jump list (ikoonil parema hiireklõpsu tehes avaneb otseteeikoonide nimekiri), mida rohkem saite võiks kasutusele võtta.

Aadressiriba töötab ka otsiväljana ja kuvab ajalugu.

Ja lõpuks saime korraliku Download Manager ehk allalaadimishalduri.

* Nädalase kasutuse põhjal julgeme öelda, et IE9 beeta on tõesti kiirem kui varasemad. Add-On Performance Advisori tööriist on kindlasti abiks, et vabaneda soovimatutest lisaribadest. Ka brauseri käivitamine ja netis surfamine on käbedamad ning ressursikasutus mõistlik, edasiminek IE8'ga võrreldes on märgatav.

* Microsoft õpetas IE9 graafikaprotsessorilt jõudu abiks küsima, aga see on veel rohkem tulevikuteema, kui tekib palju seda ausalt rakendavaid saite. Praegu pole IE9 beetal reaalset eelist Firefoxi ja Chrome'i ees.

* Chrome on meie meelest endiselt kiirem ja jõulisem, aga IE9 beeta on tõesti suur samm edasi, kiirem ja puhtam.

Techradari arvustusest:

* IE9 pakutav riistvaraline graafikakiirendus, mis tõotab jõudlusekasvu, omab tähtsust. Üha enam arvutitööd toimub brauseris; töölaua- ja veebirakenduste vaheline piir on hägustumas.

(Engadgeti kokkuvõtte kolmas punkt seostub just sellega: võimalused veebirakendustega ümberkäimiseks.)

* IE9 veebistandardite toetus hakkab rivaalide omadele järgi jõudma.

* IE9 ja Chrome jagavad iga paani eraldi protsessiks, et terve brauser ei hanguks, kui miski pekki läheb. Firefoxil on vaja siin järele jõuda.

* IE9 on selgelt Microsofti parim brauser üldse. See võib olla sama kiire kui rivaalid, aga Microsofti brauseriarenduse kiirus jääb paraku Google'i ja Mozilla omadele alla. Kui täisvariant ruttu ei ilmu, võib see olulisest osast turul ilma jääda.

Switchedi arvustusest:

* IE9 on esimene Microsofti brauser, mis läheneb välimuselt moodsasse arvutisse sobivatele rakendustele.

* Riistvaraline graafikakiirendus on hetkel minimaalselt kasulik, aga võimaldab tulevikus paremat videoesitust ja kõrgtasemelist 3D-graafikat veebis.

* Firefox käib endiselt paremini lisadega ringi, ja Chrome on kiirem, kuid IE9 beeta muudab brauserivaliku juba maitsel põhinevaks, sest IE pole enam halvem valik.

***

IE9 beeta ei võimalda Windowsi Baltikumi tootejuhi Aleksandras Golodi sõnul Eesti ID-kaarti kasutada. Ta rõhutab pressiteates, et lõplikus versioonis on see võimalus muidugi olemas.