Kaks hiiglast ühendavad jõud! Suurim arvutikiipide tootja Intel ja suurim mobiilitootja Nokia loovad uue operatsioonisüsteemi MeeGo, mille tulevasteks kasutusaladeks mobiiltelefonid, netbookid ehk peamiselt netikasutuseks mõeldud sülearvutid, telerid ja autode meelelahutusüsteemid.

MeeGo põhjaks on Inteli Moblin ja Nokia Maemo. Kuna need on avatud lähtekoodiga, ootab sama muidugi ka uut tarkvaraplatvormi.

I ja N kuulutasid koostööplaanist möödunud juunis. USA turu-uuringute firma Forrester Research analüütik Ian Fogg nimetab ühinemist julgeks mänguks ja nimetab selle võimalike konkurentidena Androidi, iPhone'i opsüsteemi, Chrome'i ja isegi Ubuntut.

MeeGo jookseb mitmikprotsessoriga süsteemidel, nii et ei piirdu ainult Inteli kiipidega. Mobiilitööstus eelistab Inteli toodangule üldiselt ARM-protsessoreid.Nokiale omandas 2008. aastal ka Symbiani ehk suurima mobiil-opsüsteemi, mille 45protsendiline turuosa. Kas Nokia on sellele endiselt pühendunud? Kaks värsket uudist (MeeGo väljakuulutamine, Symbian Foundationi teade opsüsteemi algkoodi avatuks muutmisest) seavad selle kahtluse alla.

Nokia esindaja on kommenteerinud, et kaks opsüsteemi jäävad kõrvuti eksisteerima, aga MeeGo tuleb tõenäoliselt kasutusele esmaklassilistes (premium) seadmetes. Opsüsteem on tasuta, aga firma loodab teenida rakenduste müügilt. Mõned MeeGo rakendused jooksevad ka Symbiani telefonidel ja muudel seadmetel.

Uue platvormi esimene väljalase peaks toimuma aasta teises veerandis (aprill-juuni).