Selgub, et enamikes arvutites ja nutiseadmetes hetkel kasutusel kiipides on disainiviga, mis on eksisteerinud juba kümme aastat ja mille tarkvaraline lappimine muudab kiibid paraku aeglasemaks.

Kuna Intel on Samsungi kõrval maailma suurimaid kiibitootjaid ja skandaal algas esialgu seoses nende protsessoritega (kuigi peagi selgus, et AMD ja ARM tooted pole paremad), siis on arusaadav, et Intelit puudutab see lugu kõige valusamalt.

Sellega seoses on huvitav teada, et Inteli juhatuse esimees (CEO) Brian Krzanich müüs 29. novembril osad talle kuuluvatest aktsiatest ja aktsiate ostuõigustest maha. "Osad" kõlab tagasihoidlikult, seetõttu täpsustan: 24 miljoni dollari ehk 19,96 mln euro väärtuses.

Google teatas Intelile nõrkusest juba juunis, mida Intel ka omalt poolt kinnitas, nii et Krzanich oli asjast teadlik ja arvestas ilmselt ka võimalusega, et peagi "jamaks läheb", mis võib firma aktsiahinda vähendada.

Krzanich ise kommenteerib, et aktsiamüügil ja kiibiskandaalil pole seost ja ta plaanis müüki nagunii.

Huvitaval kombel jättis ta endale alles ainult 250 000 dollari väärtuses aktsiaid, mis on miinimum, mida ta peab oma ametikoha säilitamiseks alles hoidma.