Rakendus kannab nime Threads ning sisuliselt tundub tegemist olevat millegi sarnasega nagu Messenger on Facebooki jaoks. Fookus on Threadsil aga pisut teistsugune ning selle peamine eesmärk on jagada rohkem ning tundlikumat infot valitud lähedaste sõprade ringiga sarnaselt nagu praegu on Instagramis võimalik teha funktsiooni "Close friends" abiga.

Threads on otsene asendus eraldiseisvale Instagrami sõnumirakendusele Direct, mille kallal ettevõte oli töötanud alates 2017. aasta lõpust. Selle aasta maikuus teatati, et töö rakenduse kallal lõpetatakse, suuresti seetõttu, et kasutajate jaoks oli tüütu vahetada kahe eraldi rakenduse vahel, kuigi nende funktsionaalsus oli suuresti sama.

Seega ongi uue rakenduse puhul kõige olulisem just sideme hoidmine oma kõige lähedasemate sõpradega ning seeläbi on kinnas visatud ka Snapchatile, mis hetkel just noorte seas parimate sõpradega suhtlemise poolest populaarseim äpp on.

The Verge'i andmetel võimaldab rakendus näitaks pidevat info jagamist oma Instagrami lähedaste sõprade loendiga. Näiteks kuvaks rakendus sõpradele pidevalt kasutaja asukohta, liikumissuunda ja -kiirust ning muud infot. Allikad viitavad aga, et tegemist ei ole reaalaja andmetega, vaid sisendandmete põhjal tehakse üldistusi, näiteks võiks rakendus teatada, kus piirkonnas sõber on ning kuhu ta liikumas on.

Rakenduses tundub olevat ka sõnumifunktsioon, mis meenutab väga praegust Instagrami lahendust, sealhulgas on kasutuses sarnane staatuseindikaator, mis näitab kas sõber on parajasti äpis ning säilib ka võimalus Instagrami lugude vaatamiseks.

Üldiselt tundub uus sõnumirakendus peegeldavat Facebooki juhi Mark Zuckerbergi viimaseid väljaütlemisi. Nimelt on sotsiaalmeediahiiglaste juht öelnud, et tema alluvuses olevates suhtlusvõrgustikes saab rõhk edaspidi olema väikeste sõpruskondade suhtlusel ning kõigile ligipääsetav digitaalne avalikkus kaob üha enam ära.