18aastane neiu Farah Nur Arafah mõisteti teisipäeval kohtu ees süüdi sama vana Felly Fandini au haavamises Facebooki vahendusel.

Solvaja arvas, et Fandini püüab rikkuda tema suhet poiss-sõbraga, ja nimetas möödunud juulis tehtud postituses endist sõbrannat muuhulgas seaks, koeraks, liiderlikuks ja ülekaaluliseks.

Leimamine tõi nüüd siis 75päevase vanglakaristuse, aga kuna Arafah oli kohtuasja vältel koostöövalmis, kehtib see tingimisi. Neiu peab selle ära kandma ainult siis, kui järgneva viie kuu jooksul seadust rikub.

Arafah on kommenteerinud, et ei teinud Facebooki kasutamisega lõpparvet, aga muutub postituste sisu suhtes ettevaatlikumaks.

See pole esimene kohtuasi Indoneesias, millega on seotud sotsiaalsed võrgustikud.

Grupp reportereid kaebas politseile, kui näitlejanna Luna Maya saatis välja Twitteri säutsu teatega, et tabloidide ajakirjanikud on hullemad kui prostituudid ja mõrvarid. Maya jäi seaduse poolt miskipärast siiski puutumata. Kuulus on seevastu möödunudaastane juhtum, kus kahe noore lapse ema Prita Mulyasari pidi kolm nädalat "trellide taga" veetma, kui kaebas Facebookis, et tema mumps oli valesti diagnoositud, ja haigla esindajad teda seepeale kohtusse kaebasid!

Kagu-Aasias ja Okeaanias asuvas, 17 508 saarest koosnevas Indoneesias on maailma suurim moslemite elanikkond, mis seletab selle karmust avaliku suupruukimise suhtes. Nad on selle poolest maailma esiriikide seas. 1998. aastani (diktaator Suharto surmani) oleks sellist avalikku laimajat oodanud isegi surmaotsus! Eks ole tore lugu, armas kommenteerija?