Väliselt iPod Touch'i meenutava Zii EGG multimeediseadme operatsioonisüsteemina on võimalik kasutada nii Google'i Androidi kui ka Creative'i enda Linuxi-põhist Plazmat.

Traadita võrgu ühendustest on sel olemas WiFi ning Bluetooth. Seadmest leiab veel kolmesuunalise aktseleromeetri, GPS-i, Creative oma X-Fi audiokiibi, kaks kaamerat (HD video/fotokaamera taga ja suhtlemisrakenduste tarbeks VGA kaamera ees).

Android on kohandatud Creative'i "tüviraku" (stemcell) ZMS-05 kiibile ja sellel on C++ programmeerimiskeele tugi (vs Androidi java).

Seadmel on 32 gigabaiti sisemist mälu ja SD-kaardi pesa toetab kuni 32GB mahutavusega kaarte.
Zii EGG pritsib välja kuni 1080p HD videot ja mitmikpuuteekraan toetab kuni kümmet üheaegset puudutust. Sellel on nii sisemine kõlar kui ka mikrofon.

Zii EGG seade ja Plazma OS on suunatud esialgu riistvaratootjatele, kes võivad selle baasil turule tuua oma tooteid. Suure tõenäosusega kõrvaldab mõni neist ka seadme suurima puudujäägi - et sellega ei saa helistada.

Zii EGG arenduskomplekt koos Plazma OSiga maksab huvilistele 399 dollarit, seade aga ise kord turule jõudes 199 dollarit.

Tüvirakk-andmetöötlus on Creative'i selle aasta alguses tutvustatud kontseptsioon, mis peaks tähendama Zii süsteemikiipidel põhinevaid seadmeid, mis on eriti skaleeritavad ja paindlikult programmeeritavad. Ühes Zii kiibis on kaks ARM-926 protsessori tuuma, see toetab OpenGL ES 3D graafikakiirendust, suurt hulka audio ja videokoodekeid ja on energiasäästlik.