Androidi tänavuse suure uuenduse (nimetame seda Android P) kohta veel palju teada pole, aga väikeseid infokilde ikka juba tilgub.

Näiteks kirjutas sait Android Police hiljuti, et Google ei luba P-le enam vanu äppe, mis loodud 4.1 või vanemat Androidi silmas pidades. 4.1 saabus 2012. a juulis ning on P oletatava ilmumise ajaks juba kuus aastat vana.

4.1 või vanema Androidiga nutiseadmeid on maailmas siiski kasutusel veel julgelt 10% jagu, ehk iga kümnes, ehk vähemalt paarsada miljonit seadet.

Androidi seadmeid teenindavas e-poes Play Store on osaliselt seetõttu ka endiselt suur hulk äppe, mis just nonde vanemate opsüsteemide jaoks loodud, mis tähendab, et need ei pruugi uuematel hästi funktsioneerida.

Teisi võimalikke põhjuseid mitte uuemaid variante luua: arendaja enam selle äpiga ei tegele, või on see piisavalt lihtne, et toimib endiselt kenasti ka uuemate Androididega.

Google'i jaoks on n-ö vanade äppide eemaldamiseks mõjuv põhjus muidugi lootus meelitada inimesi uusi nutiseadmeid osta, aga ka näiteks turvaoht (vana opsüsteem ei saa kaitsta kõigi uuemate ohtude eest). Lisaks fakt, et vana äpp pole uute seadmete jaoks optimeeritud ega pruugi kenasti toimida või näeb nendel lihtsalt imelik välja.

Google'i põhirivaal Apple on selles osas isegi karmim. Juba 2017. a alguses kadus nn 32-bitiste äppide tugi, nii et iTunesi pääsevad ainult uuemad 64-bitised.