Nimelt teatas ettevõte oma kodulehel, et on võimeline info kätte saama igast iOS-i või Androidi kasutavast seadmest, olenemata, millist tarkvara või muid lahendusi need telefonid juhtuvad kasutama. See tähendab sisuliselt, et turvalisuse poolest on kõik nutitelefonid nüüd ühel pulgal, vahendab Forbes.

Cellebrite ei aja ka lihtsalt müügijuttu - tegemist on firmaga, mis 2016. aastal avas FBI palvel San Bernardino terrorirünnaku taga olnud Syed Rizwan Farooki iPhone 5c. Arvestades, et toona ei saanud FBI spetsialistid ise telefonile ligipääsu, kuid ettevõte muukis telefoni lahti, näitab, et tegemist on pädevate turvaspetsialistidega.

Ülemäära ei tasu telefoniomanikel aga muretseda - nimelt nõuab ettevõte, et häkkimiseks presenteeritaks telefon neile füüsilisel kujul, kaughäkkimisega nad ei tegele. Lisaks teatas ettevõte, et teeb kõikidele teenuse tellijatele põhjaliku turvakontrolli, et vältida kahtlaseid kliente. Seda kinnitab ka ettevõte kodulehel olev teenuse tellimisvorm, mille abil saavad pakkumist küsida vaid korrakaitses, sõjaväes ja luures töötavad inimesed.

Samas on tegemist selge murekohaga - kui ettevõte väidab, et on võimeline igast telefonist andmed kätte saama, ei ole ilmselt kaugel aeg, kus seda suudavad edukalt ka küberkurjategijad või muud kriminaalid. Veel enam on peavalu tekitamas asjaolu, et Cellebrite kasutatavad UFED-nimelised telefonide avamissüsteemid on müügil ka juba erinevates veebiportaalides. Hinnad on häkkimise tipptehnika mõistes soodsad ning jäävad enamasti 100 ja 1000 USA dollari vahele.

Turvaeksperdid on lisaks välja toonud, et vanade Cellebrite'i UFED-süsteemide sees peituvad ka andmed, mis puudutavad nendega avatud ja uuritud telefone, on võimalik nendest samuti kätte saada. Sealhulgas on leitavad nii sõnumiajalugu, Wi-Fi paroolid kui ka kõik muu salajane, mida inimesed oma telefonides hoiavad.