Ülaloleval pildil nähtava võta-ja-pildista kaamera kohta on komplekt päris sümpaatne, kirjutab Kahvel.ee.

Pilte teeb 16megapiksline BSI CMOS sensor, kusjuures optilist suumi võimaldatakse 21kordset.

Loomulikult suudab Galaxy Camera salvestada ka FullHD resolutsioonis videot, boonusena võib teha 120 kaadrit sekundis "aegluupi".

Androidi menüüdes navigeerimiseks on fotokal 4,8tolline puutetundlik ekraan. Juhtmevabade ühendusviisidena on valida 3G, 4G ja WiFi vahel. Ka GPS ja Bluetooth on suudetud kompaktsesse korpusesse ära mahutada.

Jõudlusest kaameral puudust ei tule, sest sisu on sel praktiliselt sama kui Galaxy S III nutitelefonil.

1,4 GHz taktisagedusega neljatuumaline Exynos-protsessor saab hakkama ka nõudlikeimate rakenduste jooksutamisega; pildistamine ja filmimine ei kujuta endast mingit väljakutset.

Tundub, et ainus asi, mida Galaxy Camera teha ei suuda, on telefonikõned.

Fotod: Samsung

Kuigi esmapilgul tundub, et ülaloleval pildil on Galaxy S III, on tegemist siiski Samsungi uue nutitelefoni Galaxy Note II-ga, kirjutab Kahvel.ee.

Sarnane välimus on täiesti taotluslikult saavutatud, kasutades samu disainielemente ja materjale, mis on tuttavad S III-st.

Note II pakub siiski mitmeid eeliseid. Alstuseks on tegemist tunduvalt suurema seadmega ning vahest isegi olulisem detail on puutepliiats S Pen.

Kui suur see siis ikkagi on? Esimene Galaxy Note üllatas konkurente ja tarbijaid ülisuure, 5,3tollise ekraaniga. Samsungi risk tasus ära, sest Note osutus üle 10 miljoni müüdud eksemplariga vägagi edukaks.

Jätkati samas vaimus ning Note II ekraan on suisa 5,5tolline. Lisasuurus tuli tänu Samsungi otsusele kasutada uues mudelis 16:9 suhtega ekraani, varasema 16:10 asemel.

Uus Super AMOLED ekraan on 1280 x 720 resolutsiooniga, mis teeb pildi teravuseks 267 pikslit tolli kohta.

Jõudu jagub samuti. Neljatuumaline Exynos 4 Quad protsessor töötab 1,6 GHz taktisagedusel ning abiks on 2 GB muutmälu. Kõike seda hoiab töös aku, mille mahutavus on suisa 3100mAh. Võrdluseks, iPhone 4S-i aku on 1430mAh-ne.

Andmeid saab salvestada vastavalt mudelile 16, 32, või 64 GB ning positiivne on ka microSD mälukaardi pesa olemasolu. Märkimisväärne on ka fakt, et tavapärase 32 GB asemel toetab Note II ka 64 GB microSD mälukaarte.

Kaameraid on kaks. Eesmine kaamera on 1,9 megapikslise sensoriga ning tagumine kaamera on 8 megapiksline. Kuigi fotograafia ei ole antud toote puhul olulisim külg, pole ka 1080p HD video filmimine probleemiks.

Lisaks tavapärastele juhtmevabadele standarditele nagu WiFi ja Bluetooth, toetab Galaxy Note II ka MHL-i, NFC-d a LTE võrke.

Peamine erinevus teistest sarnastest ja vähemsarnastest nutitelefonidest on aga S Pen. See on telefoni puutepliiats, mis vastavalt soovile võib rahulikult oma aega veeta ka telefoni sees.

S Pen on survetundlik 1024 eritasandil ning pakub lisaks kirjutamise-joonistamise funktsioonidele ka üht-teist muud. S Peni võib kasutada kogu kasutajaliidese ulatuses. Lisaväärtust ja -funktsionaalsust annab ka Note II võime tunda pliiatsi ekraani kohal hõljumist.

S Pen on kumja otsaga, et natuke hõõrdumist tekitaks telefoni kasutades võimalikult loomuliku tunde. Otsest vajadust pliiatsit kasutada pole, ka ainult sõrmega saab navigeerida, mispuhul on tegemist justkui suure Galaxy S III-ga.

Sellegipoolest avab S Pen erinevates rakendustes võimalusi, mida sõrmega patsutamine ei võimalda.

Samsung Galaxy Note II tuleb müüki aasta lõpupoole; valges või hallis värvitoonis ja Android 4.1 Jelly Bean operatsioonisüsteemiga.

Jälgi Forte uudiseid ka Twitteris!