USAs Californias tegutseva Qnovo lahendus võimaldab nende väitel tavalist liitiumioon-akut senisest palju kiiremini täita, kusjuures ka aku elueale mõjub see senisest paremini.

15 minutit Qnovo "kiirlaadimist" annab akule 6 tundi tööaega – USB kaudu või juhtmevabalt oleks sama tulemuse saavutamiseks vajalik üks tund; tavaviisil koguni kaks tundi.

Qnovo lahendus ei nõua lisaseadmeid ega senise aku väljavahetamist. Selle süda on rakendus, mis akusse suunatud elektronivoo optimaalsust pidevalt kontrollib – et voog oleks võimalikult tugev, aga samas ei kahjustaks oma tugevusega akut.

Lihtne protsess, kus akusse saadetakse impulss ja registreeritakse pinge, võimaldab kindlaks määrata laadimist mõjutavad tegurid nagu aku vanus, temperatuur jm. Sellega arvestamine aitabki laadimist kiirendada ja akut vähem koormata.

Qnovo lubab, et "mõned nutitelefonid" varustatakse nende lahendusega juba 2015. aastal. Tarkvaralise kõrval võib kasutada ka spetsiaalset kiipi, ent rakenduse paigaldamine on ilmselt odavam ja lihtsam.

Liitiumioon-akud asustavad meie nutitelefone, tahvel- ja sülearvuteid, nii et võimalus neid senisest kiiremini täis laadida läheb korda pea kõikidele moodsa tehnika kasutajatele. Kuna iga aku on teistest veidi erinev, kulub selline "isikupärastatud" meetod kindlasti ära.