Schillinger ütles Dezeenile, et nutitelefonist on üha enam saamas sõltuvusttekitav objekt. Kasutajad näpivad neid kogu aeg - ka siis, kui nad tegelikult mingilt olulist teavet ei oota ega otsi. Ilma mingi otsese põhjuseta kiirelt äppide pakutava "üle tšekkimine" on muutunud harjumuseks. Seetõttu lõi Schillinger nüüd täiesti ebanutika telefonikujulise rullitavate kuulidega klotsi, mis mitte mingit infot ei edasta, aga on võiks äkki olla nutifonisõltlastele aseaineks.

Schillinger disainis viis telefonijäljendit, mis valmistati polüoksümetüleenist. Risttahukatesse tehti vaod, neisse paigutati aga kivist helmed, mida kasutaja mõnusasti rullida, svaipida või siis justkui kokku näpistada saab. Nii võimaldab asendustelefon teha kõiki tavapäraseid nutifoniga seotud näpuliigutusi, ainult et mingit tolku neist muidugi pole, sest tegu on tumma, juhmi klotsiga.

Nagu The Verge ütleb, pole neid paraku veel müügil (aga Schillingeri koduleht ütleb, et varsti peaksid tulema). Asendustelefoni demonstreeriti sel sügisel Viini disaininädala raames toimunud näitusel nimega #Offline.

Asendustelefonide pere.