Võib isegi olla, et draiveriga seonduvat toodet või teenust polnud sellel ajal olemaski, või siis installisid Windowsi alles eile – kõik draiverid kannavad ikkagi sama 2006. aastast pärinevat kuupäeva.

See pole juhus ega Windowsi veidrus, vaid taibukas nipp, kuidas tagada, et arvutis oleksid alati uusimad draiverid, mis allalaadimiseks saadaval.

Kui Windows üritab automaatselt arvutile sobivat draiverit valida (selles on Microsofti opsüsteemid muide aastatega oluliselt odavamaks muutunud), siis toimub alati selline protsess:

* Windows otsib ideaalselt sobiva ID-koodiga driverit

* kui ideaalselt sobivaid on vähemalt kaks, siis valib Windows uusima

* kui ideaalselt sobivaid ja sama värske kuupäevaga draivereid on vähemalt kaks, siis Windows kontrollib draiveri väljalaskenumbrit

ekraanitõmmis

Siin muutubki oluliseks, et Windowsis leiduvad draiverid on märgistatud kuupäevaga 21. juuni 2006. See tagab, et Windows eelistab alati uuemat tootja poolt väljastatud draiverit, mitte kogemata seda vanemat, mis juba paigaldatud.

* Draiver (ingl driver) on seadme ja opsüsteemi vaheline "tõlk", tarkvarajupp, mis nii seadme käsud süsteemile arusaadavaks muudab kui ka rakenduste standardkäsud seadmele arusaadavaks muudab. Draiverit vajab iga seade nagu kõlar, klaviatuur, kõvaketas jne.