Apple on nii seadme- kui ka tarkvaratootjana kurikuulsalt põikpäine. Nad jäävad oma disainiotsustele (pikaks ajaks) kindlaks ka siis, kui paljud kasutajad neid taunivad.

Seetõttu on hea teada, et Apple'i sülerite suurimaid murekohti, liblikamehhanismiga klaviatuur, on pensionile läinud. Ükski uus MacBook seda enam ei paku.

USAs äsja müügile jõudnud värskeimal 13-tollise ekraaniga MacBook Prol on nüüd Magic Keyboardi klaviatuuri ja Touch Bari puutepinna kombo nagu 16-tollisel.

2015. a kasutusele tulnud "liblikaklaviatuur" sai MacBooki-fännidelt palju nahutada oma ebakindluse tõttu. Üksikud klahvid võivad kergesti korralikult töötamast lakata ja vahetada neid kergesti ei saa; selleks tuleb süler parandusse saata, kus terve arvuti koost lahti võetakse.

"Liblikat" on nimetatud üheks suurimaks möödalasuks Apple'i riistvara ajaloos. Tootja jäi oma valikule siiski truuks, sest suutis selle abil sülerid veel õhemaks muuta, mida pidas väga tähtsaks.

Firma püüdis oma murelast mitmel moel kasutajatele suupärasemaks muuta, nii klaviatuuri ümber disainides kui ka pikemat garantiid ja tasuta parandusi pakkudes, aga siiski luigeks ei saan'd siga (nagu loriluuletuses öeldakse).

Touch Bar ja portide vähesus tekitavad uuemate MacBookide kasutajate seas endiselt nurinaid, aga vähemalt liblikas on nüüd pensionil.