Selline ilusa välimusega Panasonicu 20W pirn maksis siis, 2012. aasta algul 34,90€. Nüüd on sarnase välimuse aga korraliku 60W võimsusega LED pirni hinnaks aga 14,99€. Lihtsama disainiga 60W ja 48W LED-lambid saab kätte 7-9 euro eest, kirjutab Photopointi ajaveeb.

Tundub, et just praegu on see hetk, kus hõõglambid ja säästupirnid vananenud tehnoloogiaga minevikku jäävad. Tulevik on LED-pirnide päralt.

LED-pirnid on mõnedes kodudes ja eriti just kontorites olnud kasutusel juba aastaid. Teate küll – sellised pisikesed pirnikesed, mis vajavad töötamiseks eraldiseisvat adapterit. Selle adapteri sees on elektroonika, mis pirnidel särada laseb.

Tavalise sokliga LED-pirnide puhul on seesama adapteri sees olnud elektroonika mahutatud ära eraldi iga pirni sisse. Seetõttu saavadki need põleda täiesti iseseisvalt täiesti tavaliste lambipesade sees. Selliseid pirne on poelettidel juba saadaval päris mitmesugustes vormides.

Millised näevad välja LED-pirnid (Panasonicu näitel)? Photopointi Ajaveebi laborisse toodud Panasonicu LED-pirnid eristuvad põhivoolust just seetõttu, et need on välimuselt (aga tegelikult ka valguse kvaliteedi poolest) üsna sarnased traditsioonilise hõõglambiga.