Arvestades minu ameti eripära, milleks on televisiooni müstiline maailm, kätkevad need reisid erinevate telekaamerate katsetamisi, kirjutab Imre Kaas Photopointi ajaveebis.

Olen siiski ammu soovinud leida sinna kõrvale kompaktset ja igasugustele ekstreemsustele vastavat fotokaamerat. Tundub, et nüüd on see õnnestunud.

2013. aasta juulis avanes mul võimalus lennata nädalaks reisile Afganistani islamivabariiki. Paika, kus on vaid igav liiv ja tühi väli, seltsiks paar kunstlikult loodud rohelist silma, mille elushoidmiseks tuleb neid suvisel ajal päevast päeva voolikust kasta.

See oli ideaalne võimalus anda mu fotomasinakandidaadile korralik väljakutse. Photopointi blogi toel sain tuhandete kilomeetrite taha kaasa isendi, mille servale pressitud nimeks Pentax ja WG-3 GPS.

Tutvustuses öeldakse, et Pentax WG-3 GPS suudab pildistada 14 meetri sügavusel vee all, see talub kukkumisi kahe meetri kõrguselt ja peab vastu 100-kilosele survele.

Kui välja arvata asjaolu, et kõrbekuumuses pole 14 meetri sügavuselt vett kusagilt võtta, tundus see olevat hea katsumus.

Loe täisteksti ja vaata rohkem pilte Photopointi ajaveebis!