75 üliõpilast saavad lõputseremoonia ajaks pähe Google Cardboardi VR prillid ning jälgivad kogu üritust läbi 360-kraadise kaamerapildi. Ülikooli sõnul on virtuaaltseremoonia suunatud nendele õpilastele, kes ei saa lõpetamisele kohale tulla.

"Kui tseremoonia algab, siis tunnevad virtuaalreaalsuses üritusel olevad õpilased just nagu nad oleks tavaõpilastega lavale viivas rivis," selgitas ülikooli esindaja Patti Pelletier The Verge'ile. "Virtuaalreaalsuses lõpetajad kõnnivad lavale, kuulevad oma nime ning neist näidatavat pilti, enne kui nad tagasi oma kohale naasevad," ütles Pelletier.

Selleks, et seda võimaldada, kannab operaator Insta360 II mudeli 360-kraadi kaamerat terve tseremoonia ajal kaasas ning edastab selle pildi 360-kraadist videot toetavasse keskkonda. Sealt saavadki lõpetajad seda prillide abil vaadata.

Suuremaks eesmärgiks lisaks sellele, et pakkuda lõpetamisel olemise võimalust nendele, kes sinna muidu ei jõuaks, on pakkuda praktikavõimalusi ülikooli juurde kuuluvale virtuaalreaalsuse laborile, kellega koos projekti kallal juba üle kahe aasta töötatud on. Videokeskkonna loomisel ja kogu projekti planeerimisel ongi väga suur osa olnud just sealsetel tudengitel.