“Niipea kui sisenesime sülearvutiturule, saime koheselt küsimusi, millal on võimalik meie tooteid osta ka Baltikumis. Nüüd võime kinnitada, et Barcelonas esitletud uusimad sülearvutid jõuavad käesoleva aasta lõpuks Eesti, Läti ja Leedu turule,” kinnitas Huawei tarbijatoodete äri Baltimaade juht Yanfei. Tema sõnul võeti uued arvutid Barcelonas positiivselt vastu ning see näitab, et tarbijad hindavad Hiina firma tooteid kõrgelt.

MateBook X Pro valis messi parimaks süleriks näiteks tehnoloogiaväljaanne Trusted Reviews, kelle hinnangul on Huawei näidanud üles tootearenduslikku innovatiivsust. "Sisuliselt on tegemist Windowsit kasutava MacBook Proga," kirjutab väljaanne. Võrreldes eelmise aasta mudeliga tuuakse välja protsessorikiibi uuendus ning uus graafikakaart, mis arvutit võimekamaks muudavad.

Arvutil on äärest-ääreni Fullview ekraan, 8. põlvkonna Intel® Core™ i7 8565U protsessor ja 2 GB GDDR5-ga NVIDIA® GeForce® MX250 graafikaprotsessor. Lisaks on kasutusel uudne jahutussüsteem, mis kombineerib aktiivset ja passiivset jahutamist ning peaks arvuti ka maksimaalse kasutuse juures jahedana hoidma. Huawei sõnul on seadmel ka võimas, 57,4 vatt-tunnine aku, mis peaks tavapärase kontorikasutuse juures vastu pidama kuni 14 tundi.

MateBook X Pro, MateBook 13 ja MateBook 14 jõuavad Baltikumi turule selle aasta lõpus. Suurematel turgudel tulevad seadmed müügile juba sel kuul.