Mida see kaasa toob? Kas varsti jäävad eelpaigaldatud Google'i tarkvarast ilma ka Huawei vanemad Androidi-seadmed, nii nagu ei paku neid uusimad mudelid?

Tundub, et vähemalt esialgu jätkub kõik täpselt vanaviisi. See tähendab: kui su Huawei seadmel olid Google'i teenused ja äpid juba olemas, siis ei kao need ka pärast mingit tulevast tarkvarauuendust. Kui aga pidid neid (AppGallery abil) ise hankima, siis saad samamoodi jätkata.

Baltimaade PR-mänedžer Justė Karpavičiūtė selgitab:

  • Kõik Huawei seadmed, millel on eelpaigaldatud Google Play, saavad seda äppide allalaadimiseks ja värskendamiseks edasi kasutada
  • Telefonides, kuhu tuleb ise Google Play paigaldada, saavad kõik selle kaudu allalaaditud äpid (või teised Google'i äpid) värskendusi ka tulevikus
  • Telefonides, kus pole Google Playd, saab äppe ja nende värskendusi hallata eelpaigaldatud Huawei AppGallery vahendusel
  • Huawei jätkab süsteemiuuenduste ja turvaparanduste väljastamist, mida alla laadida


Forte lisab: USA president Donald Trumpi valmidus USA-Hiina kaubandussõjas sihikule jäänud Hiina firmadele äkkhoope jagada on muidugi üldteada, nii et oodata võib kõike. Kuid loota ju võib, et Huaweid ei sunnita ka tulevikus oma vanemaid seadmeid Google'ist puhtaks rookima.

Kuna Google'i äppide ise paigaldamine on üsna kerge ja Huawei müüb suurema osa oma seadmetest nagunii kodumaal Hiinas, kus Google'i eelpaigaldatud kraami pole eales nähtud, siis ei tohiks telefonimüüki tohutult mõjutada ka see, kui juhtub halvim ja vanemad seadmed tuleb tõesti eelpaigaldatud Google'i tarkvarast tühjendada.

Suurem hoop Huaweile kui telefonitootjale on aga see, kui nad ei saa kaubanduspiirangute tõttu enam USA firmadelt seadmete tootmiseks teatud komponente osta. Seetõttu ilmub piiratud koguses ka Huawei järgmine tipptelefon.