Kui kõik uued mudelid on igal aastal eelkäijatest ikka suuremad, siis Huawei on otsustanud teisiti talitada. Uus telefon on küll Huawei suurte ekraanidega mudelite seeriast, kuid pole üldsegi nii suur. Selle mulluse eelkäija Ascend Mate 7 ekraan oli kuuetolline, uus Mate S on 5,5-tollise ekraaniga, resolutsiooniks täis-HD.

Metallist korpusega telefonil on ümarad ja kaarjad disainijooned, kumer on nii telefoni tagakülg kui ka esiklaasi servad. Samas on telefon veekindel ja see pole saavutatud kobaka kerega, vaid elektroonikale kantud nanokattega.

Huawei mobiiliüksuse juht Richard Yu ei väsinud telefoni esitledes võrdlemast kui palju uus mudel on parem Apple’i iPhone 6 Plusist. Kuigi nii Huawei uuel Mate S-il kui iPhone 6 Plusil on sama suur ekraan, on telefoni üldmõõtmed Apple’i puhul suuremad. Telefon ise on 7,2 millimeetri paksune.

Ekraani saab kasutada kaaluna

Telefoni ühel tulevasel mudelil on ekraani sisse on ehitatud "Touch Force" tehnoloogia. Sellega tunneb telefon ära, kui tugevalt inimene ekraanile vajutab. Nii saab näiteks fotol detaile uurides tugevamalt vajutades luubiga fotot rohkem suurendada ja nõrgemalt vajutades vähem suurendada.

Ja tugevusele tundlikku ekraani saab kasutada isegi kaaluna: näitena pani firma esindaja telefoni ekraanile apelsini ja telefon näitas, kui palju see kaalub.

Igal Mate S mudel seda tehnoloogiat siiski sisaldama ei hakka ja vastav mudel tuleb müügile "hilisemal ajal" – ilmselt tahtis Huawei selle lihtsalt välja hõigata enne, kui kuulduste järgi teeb sama järgmisel nädalal Apple.

Huawei Mate S survetundlik ekraan

Uus sõrmejäljelugeja

Kui eelmise Mate-il oli vaieldamatult väga hästi toimiv ja kvaliteetne sõrmejäljelugeja, siis nüüd lubab Huawei, et sellest on tehtud uus versioon.

Sellel on firma lubaduste kohaselt kaks korda kiirem sõrmejäljetuvastus ja kaks korda suurem tundlikkus, mis aitab ka niiskete näppudega puhul sõrmejälje tuvastada. Lisaks on sõrmejäljelugejal ka hulk lisavõimalusi: teha endast pilti, vastata sissetulevale kõnele jne.

Telefoni kaamera on endiselt 13-megapiksline ja sellel on nelja värvi sensor (RGBW), optiline pildistabilisaator ja kaks LED-välku. Profirežiimis saab kasutaja ise valida kaamera parameetreid säriajast ava ja ISO-tundlikkuseni.

Mate S-i hind on 32GB mudeli kohta 650 eurot, kaks korda suurema mälumahuga mudel maksab 700 eurot.

G8 ja Huawei Watch

Lisaks näitas firma veel kahte uute toodet. G8 on üsna sarnaste näitajatega, kuid soodsama hinnaga. 32GB mäluga mudel hakkab maksma 400 eurot.

Huawei Watch on Android Wear platvormil põhinev ümmarguse ekraaniga nutikell. Südamemonitori ja liikumissensoriga kell töötab iOS 8.2 ja Android 4.3 või uuema tarkvaraga telefonidega.

Kella tutvustades ei väsinud Huawei esindajad viitamast moetööstusele ja selgelt on tegu eelkõige moeaksessuaariga. Kellast on neli erinevat mudelit, mille puhul vahelduvad materjalid: nahk, teras, roosa kuld jne. Kella hinnad jäävad vahemikku 399-699 eurot.

Ajakirjaniku reisikulud Berliini kandis Huawei.