Nagu Huawei puhul reegliks saanud, on ka P30 seeria kõige soodsama telefoni puhul fookus tugevalt kaameral. Telefonil on 48-megapiksline tagakaamera, millel on kasutusel kõiksugu algoritmisüsteemid ning ka uudne Quad Bayer värvifiltrimaatriks, mis peaks kaamera eriti võimekaks muutma ning seda ka öötingimustes.

Paljude kaameranäitajate poolest on telefon sarnane oma sõsarmudelitele, kuid ka tootja esindajad rõhutasid telefoni esmaesitlusel, et päris lipulaeva väärilist tulemust kaameraga ei saa. Samas on näiteks öörežiim uuel mudelil märkimisväärselt võimekam kui eelkäijal. Samuti on telefonil kolm erinevat kaamerat, mitte kaks nagu eelkäijal - tavakaamera, lainurk ning bokeh efekti ehk udustatud tausta loomisel abistav pildiaparaat.

Huawei P30 Lite

Ühe näitena kallimate telefonide ja Lite versiooni erinevustest võib veel välja tuua, et kui "päris" lipulaevadel tegeleb pildil toimuva tuvastamise ja optimeerimisega eraldiseisev tehisintellektikiip, siis soodusmudelil peab sellega tegelema protsessorikiip ise.

Muude näitajate poolest püsib Huawei P30 Lite keskklassitelefonide seas kenasti konkurentsis - Eestis tuleb müügile 4GB muutmäluga versioon, mille sisemälu on 128 GB. Protsessoriks on keskpärane, 12 nm tehnoloogial põhinev Kirin 710. Aku maht on samuti keskmine - 3340 mAh. Telefonil on eelpaigaldatud Android 9 operatsioonisüsteem.

Huawei P30 Lite'i soovitatav jaemüügihind Eestis on 379 eurot. Telefon tuleb müügile kolmes värvitoonis - sinine, must ning valge.