Näiteks selgus, et Google'i rakendusi tõepoolest uude telefoni ei tule, kuid Huawei kasutab siiski jätkuvalt edasi Androidi operatsioonisüsteemi. Google Play poe asemel võib sealt aga leida hoopis Huawei App Gallery, mis on tootja enda rakendustepood ning sisaldab ettevõtte juhi Richard Yu sõnul üle 570 miljoni rakenduse. Lisaks on Huaweil plaan investeerida üle miljardi USA dollari, et sinna neid veelgi juurde tekiks.

See tähendab, et tõenäoliselt saavad ka teised rakendused, mis Google lubas Huawei telefonidest eemaldada mingisugused kloonid või asendused. Näiteks on sellisteks rakendusteks Maps, otsingurakendus ning Gmail.

Samas on siiani segane see, et kas telefon Euroopas turule tuleb. Vähemalt samal ajal kui Hiinas, Malaisias, Filipiinidel, Tais ning Singapuris seda igatahes meie turgudel näha ei saa, vaatamata asjaolule, et ettevõtte juht Richard Yu presenteeris kõikide telefonide hindasid laval ka eurodes.

Huawei Mate 30 Pro

Huawei Mate 30 telefoni 8 GB muutmälu ja 128 GB sisemäluga mudeli eest tuleb välja käia 799 eurot, Pro mudeli - 8 GB RAM, 256 GB sisemälu - eest 1099 eurot ning Mate 30 RS Porsche erimudeli eest 2095 eurot, mille eest saab 12 GB muutmälu ja 512 GB sisemälu. Lisaks sellele on tulemas ka 5G telefon, ent selle hind ei ole Eesti turu mõistes oluline, kuna seda siia 5G võrkude puudusel kindlasti ei tule.

Ega midagi väga tähelepanuväärset uutel telefonidel ei olegi. Kui, siis ehk Pro mudelil olev Cine kaamera, mis võimaldab teha näiteks 4K videot 60 kaadrit sekundis. Lisaks võimaldab see ka videos aktiivset bokeh-efekti.

Veel üks tähelepanuväärne lahendus on äärest-ääreni ekraani küljel olev virtuaalne "nupp", mis tähendab, et oma sõrme telefoni ekraani küljel liigutades on võimalik näiteks helitugevust muuta või kaamerarakendust kontrollida.

Kuid nagu öeldud - kõige põletavam küsimus jäi vastamata ning kindlasti jääme ootama edasisi uudiseid selle kohta, millal ja kas Mate 30 seeria telefonid ka Euroopa ning Eesti turule jõuavad.

Lisaks uutele telefonidele tutvustas Huawei ka Watch GT2 nutikella, mis kindlasti ka Eesti turule jõuab ning nutitelerit, mille jõudmine Euroopa turgudele pole hetkel kindel.