Zhengfei sõnul võiks ostja seejärel muuta Huawei koodi ning seeläbi garanteerida, et ei Huaweil ega Hiina valitsusel pole mingisugust ligipääsu inimeste jagatud informatsioonile ning võrkudele. Samal ajal jääks aga ka Huaweile õigus oma tehnoloogiat jätkuvalt edasi arendada.

Oma tehnoloogia müügiga mõnele lääne ettevõttele oleks lahendatud Huawei jaoks üks suurim probleem - tehnoloogiatootjat on USA võimude poolt nimetatud valitsuse käepikenduseks ning turvariskiks, kuna edastab infot Hiina võimudele. Ettevõte teenuste pakkumine lääneriikides on olnud seetõttu viimasel ajal komplitseeritud, seega võimaldaks selline lahendus Huaweil enda tehnoloogia eest raha teenida ning samas kasutajate jaoks võimalikud riskid maandada.

Äri tegemine on Huaweil läänes tõeliselt keeruliseks muudetud - mitmed riigid, näiteks Austraalia ja USA, on Huawei võrguseadmete ostu ära keelanud, samuti on USA võimud pannud kohalikele ettevõtetele piirangud Huaweiga äri tegemisel. Kuigi erilubade alusel tahetakse ettevõtetel äritegevust võimaldada, ei ole valitsus siiani ühelegi 130-le esitatud taotlusele rohelist tuld andnud. Ka Eestis on näiteks riigiasutustes Huawei seadmete ning isegi arvutitesse ühendamine keelatud.

Tulles tagasi USA juurde, siis seal on äri jätkumisest huvitatud ka mitmed suurfirmad, eesotsas Google'iga, kes hea meelega Huaweile oma teenuseid jätkuvalt pakuks ning seega on ka üheks suurimaks lobistiks piirangute kaotamisel. Viimased uudised näitavad aga, et USA võimud ei kavatse ka Google'ile erandit teha ning praeguse info kohaselt tulevad Huawei uued telefonid müügile ilma Google'i teenusteta.

Kuigi Huawei üleilmne võrgutehnikaäri on vaatamata USA-poolsetele sanktsioonidele kasvanud, on analüütikud hoiatanud, et kaubanduspiirangud võivad Huaweile pikas perspektiivis halvasti mõjuda. Huawei juhi värskelt välja pakutud mõte võimaldaks aga vähemalt mingi osa arendustegevusest sellegipoolest rahaks muuta.

Samal ajal võibki ettevõte üha enam vaadata hoopis koduturu suunas. Kui võiks arvata, et sanktsioonid on ka telefoniärile halvasti mõjunud, on tegelik trend hoopis vastupidine ning võrreldes eelmise aastaga on Huawei müünud 64 miljonit nutitelefoni enam (270 milj. vs 206 milj.), seejuures kõige arvestatavam on kasv koduturul, kus turuosa kasvas koguni 46 protsenti. Otsus oma 5G tehnoloogia lääne ettevõttele müüa, võib näidata, et ka võrguseadmete äri kolitakse ümber Aasiasse.