Hiina tootja rõhutas P8-t esitledes erakordset disaini, sest telefon on 6,4 mm õhuke ja seega saledam kui Apple'i iPhone 6 või Samsung Galaxy S6. Võrdlus nende kahe suurega oligi Huawei uue telefoni esitluses läbiv teema.

Telefonil on 5,2-tolline ekraan, mis ei ole iseenesest tänapäeval eriline haruldus. Kuid ekraani ümber on liigseks "pagasiks" olevat korpust Huawei kinnitusel vähem kui teistel telefonidel.

Kui telefoni eestpoolt vaadata, siis P8 puhul moodustab ekraan sellest 78%, aga Samsung Galaxy S6 puhul üksnes 70% ja iPhone 6-l 65%.

Telefonil on täisalumiiniumist kere ja väidetavalt on insenerid selle juures suutnud vältida olukorda, kus metallist korpuse tõttu telefoni levisignaal halveneb. Hiinlased on suutnud telefoni mahutada kaks "sahtlit" – ühte läheb lihtsalt SIM-kaart, teise kas mälu laienduseks SD-kaart või teine SIM-kaart.

Kuigi telefonis võtavad ruumi need kaks "sahtlit", on P8 keresse mahutatud ikkagi parem aku kui konkurentidel. 2680 mAh mahutavusega aku kestab tavakoormuse juures poolteist päeva, vähemalt nii lubab Huawei.

P8 tundub käes igati soliidne ja usaldusväärse ehitusega telefon, kuigi sel pole selgelt erilist või erutavat omadust nagu näiteks Samsung Galaxy S6 Edge-i kumer ekraan. Aga kõigi omaduste kogupaketina on P8 üsna tugev seade.

Tahvelarvuti mõõdus telefon

Kuid tõeliselt lõi "gaasi põhja" uue telefoni kaksikvend P8 Max, mis on muidu sarnane, kuid sisaldab röögatut 6,8-tollist ekraani. Kuuetollise ekraaniga telefone on tehtud ennegi, kuid 6,8 tolli küündib juba pöördumatult tahvelarvutite mängumaale.

Ometi näitas Huawei mobiiliüksuse juht Richard Yu, et sellise tahvli võib ka kõrva äärde tõsta ja rääkida ning ka taskusse pista. Jääme ootama eluskatsete tulemusi, et neid väiteid kontrollida.

Aga nii suurel telefonil on muidugi üks hea omadus, nimelt mahub selle sisse tõeliselt suur aku. Ja P8 Maxi 4360 mAh mahutavusega aku ongi võimas, mis peaks telefoni kaks ja pool päeva välja vedama.

Mõlemast telefonist on kaks versiooni, väiksema ning suurema sisemäluga. Huawei P8 hind on vastavalt €499 (16 GB) ja €599 (64 GB), mis tipptelefonide hinnaklassis on pigem soodne. Tohutu ekraaniga P8 Maxi hinnad on mõlemas tasemes poolsada eurot kallimad.

Ajakirjaniku reisikulud Londonisse kattis Huawei.