Google'i esindaja ütles uudisteagentuurile Reuters, et USA kaubanduspiirangu tõttu ei saa uut Mate 30 telefoni müüa Google'i litsenseeritud rakendustega (nagu nt Google Maps) ega ka teiste Google'i teenustega. Ettevõtte kõneisik selgitas ka, et eelmisel nädalal välja antud ajapikendus, mis võimaldab Huawei seadmetel Google'i teenuseid kasutada, ei kehti uutele seadmetele nagu Mate 30.

Huawei on varasemalt öelnud, et võimalusel kasutatakse telefonides jätkuvalt Androidi operatsioonisüsteemi (mis on avatud lähtekoodiga ning pole seega kellegi otsene omand), kuid on tõdenud, et kui lisaprobleeme peaks ilmnema, siis vaadatakse ka enda operatsioonisüsteemi HarmonyOS kasutuselevõtu poole.

Veel üks Huawei jaoks tõsine probleem puudutab Google Play rakendustepoodi, millele ettevõte samuti ligipääsu kaotab. Kuigi hiinlased on eelmisest aastast tegelenud oma rakendustepoe loomisega, piiravad USA valitsuse kehtestatud piirangud ka mitmetel suurtel ettevõtetel enda rakendusi Huawei poes pakkumast. Näiteks ei leiaks sealt suure tõenäosusega Twitteri, Facebooki ega Instagrami rakendusi.

Kuigi USA valitsuse esindajad on öelnud, et ettevõtted saaksid eritaotluste alusel jätkuvalt Huaweiga äri teha, pole 130-st laekunud taotlusest ükski siiani Reutersi andmetel võimude poolt rohelist tuld saanud. Pole teada, kas Google on samuti vastava taotluse esitanud või mitte, kuid ettevõte on varasemalt öelnud, et nende soov on jätkuvalt Huaweiga koostööd teha.