Sülearvutil on matt metallist korpus, see on vaid 14,6 mm õhuke ja kaalub 1,33 kg. Seadmel on Ultra FullView nime kandev ekraan, mille õhukesed raamid annavad 91-protsendilise displei ja keha suhte.

13,9-tolline 3:2 kuvasuhtega LTPS-paneel toetab kuni 3K eraldusvõimet (3000x2000) ja 100 protsenti sRGB värvigammast.

Seadmel on nelikkõlarid ja jagatud sagedusega ehitus tähendavad, et bassikõlarid esitavad sügavat ja resoneerivat bassi ning kõrgsageduskõlarid selgeid kõrgsagedusi. Lisaks oskavad nelikmikrofon ning nutikas müratasandusfunktsioon tõhusalt filtreerida keskkonnamüra

Protsessoriks on 10. põlvkonna Intel® Core TM i7-10510U, varustatud NVIDIA GeForce MX250-ga, mis töötab 2 GB GDDR5-ga. Sülearvutil on nutikas jahutussüsteem, mis vaheldub dünaamiliselt aktiivse ja passiivse režiimi vahel, tagades tõhusama ja vaiksema jahutuse.

Huawei MateBook X Pro'l on 56W aku koos 65 W C-tüüpi kaasaskantava adapteriga, mis lisaks sülearvuti laadimisele võimaldab teatud telefonide puhul ka Huawei SuperCharge kiirlaadimist.

Juhtmevabade ühenduste jaoks kasutab uus MateBook X Bluetooth 5.0 tehnoloogiat.

Lisaks on seadmel sõrmejäljelugejaga toitenupp ja klaviatuuri peidetud kaamera. Uus MateBook X Pro on Eestis saadaval alates augusti algusest soovitusliku jaehinnaga 1999 eurot.