Täpselt nii, One-seeria on lõppenud või väikesele puhkusele saadetud ning uus seade palub end nimetada lihtsalt 10.

Välimuselt midagi uut ja põnevat ei näe, 10 näeb välja nagu mullused One-seeria mudelid M9 ja A9 kokku panduna.

Disainialaseid märksõnu: palju alumiiniumit (ootuspärane), Gorilla Glassi kaitsekihi ja kaarduvate äärtega ekraan, ekraani all sõrmejäljelugeja ning kaks nuppu ("tagasi" ja "hiljuti kasutatud äpid")

Põhinäitajatelt pakub 10 kõike, mida tänavuselt koorekihi-Androidi-fonilt oodata:

* 5,2-tolline ekraan (2560 x 1440 pikslit),

* Qualcommi kiip Snapdragon 820,

* 4 GB muutmälu,

* 128 GB failiruumi ja microSD mälukaardi pesa,

* 3000 mAh aku (kestab tavakasutuse juures kuni kaks päeva, Quick Charge 3.0 kiirlaadimine USB Type-C pesa kaudu)

* 12 MP tagakaamera, optiline pildistabilisaator, f/1.8 objektiiv (kenad pildid ka hämaras), kaksik-LED-välk, 2. põlvkonna laser-autofookus, 4K video 24-bitise kõrglahutusega heliga.

* 5 MP esikaamera, lainurkobjektiiv, samuti f/1.8 hämaratele oludele mõeldes (nutitelefoni esikaameras pole seda enne olnud)

Foto: tootja

Ekraan kasutab Super LCD 5 tehnoloogiat ning esitab kuuldavasti seeläbi värve 30% võrra tõhusamalt kui One (M9) ekraan.

HTC väidab ka, et riist- ja tarkvara on nii hästi optimeeritud, et ekraan on lausa poole tundlikum ja reageerib näpuliikumisele kiiremini.

Mudeli 10 suurim au ja uhkus on 24-bitine HD-heli ja teiste telefonidega võrreldes kaks korda tugevam võimendi, et kõrvaklappidest heli nautida. 10 on ka esimene Androidi telefon, mis heli AirPlayga õhu teel sobivasse kõlarisse saadab.

HTC tahtis Google'i Nexuse eeskujul luua ka puhtama kasutajakeskkonna, kus on senisest suurem rõhk Androidi enda äppidel. Põhilises nagu kalender, fotoalbum ja muusika on eelistatud Google'i rakendused. Alles on aga HTC e-posti, vahetu sõnumside ja kaamera äpid.

Muidugi lisavad oma rakendusi kardetavasti ka mobiilioperaatorid, nagu neil vähemalt USA-s kombeks, aga sinna pole palju parata.

HTC 10 ilmub vähemalt USA-s mas ja 699-dollarilise hinnaga, Euroopas on valida musta, hõbedase ja kuldse seadme vahel.