Nagu mullune M8 ja tunamullune M7, on ka uus HTC One M9 alumiiniumsulamist kerega soliidne telefon. Uue One-i ekraani põhinäitajad on samad kui eelmisel mudelil, seega 5-tolline ekraan täis-HD ehk 1080 x 1920 resolutsiooniga.

Masina paneb tööle Snapdragoni värskeim ja võimsaim kiibistik 810. Mälu on telefonil 3 GB, mis on gigabait rohkem võrreldes mulluse modeliga. Vähemalt üks e-pood on juba üles pannud (ja artikli kirjutamise ajal ajutiselt ka maha võtnud) tootelehe, mille järgi soodsaimal mudelil on sisemälu 32 GB, millele lisandub mälukaardipesa.

HTC on teinud olulise kursimuutuse kaameras. Möödunud aasta telefonil oli 4 megapiksline põhikaamera, kuid mille "UltraPixel" pikslid olid väidetavalt piisavalt suuremad, et fotode kvaliteet oli selle võrra parem.

Nüüd on HTC läinud tagasi traditsioonilisema lahenduse juurde, sest uuel HTC One-l on 20-megapiksline kaamera, mille välimine lääts on tehtud ülitugevast safiirist. Võimas "UltraPixel" tehnoloogiaga kaamera on kolinud ettepoole enda pildistamiseks ja videokõnedeks.

Uue telefoni helipilti aitab ruumilisemaks teha koostöö Dolbyga ja HTC väitel on telefonil lausa 5.1 kanaliga kõlarid.

Põhjalikult on uuenenud ka Sense ehk HTC tehtud modifikatsioon Androidist.

Telefon tuleb müügile nelja värvi korpusega: hõbedane, hall, roosa ja kuldne. HTC One M9 hind jääb tõenäoliselt 650 euro kanti. Millal uus telefon Eestis müügile jõuab, pole veel teada.

Lisaks esitles firma veel nutikat käevõru HTC Grip ja virtuaalreaalsuse peakomplekti HTC Vive.