Täna hommikul tutvustaski Taiwani telefonitootja perekonna One uusimat liiget – metallist korpuse, 5-megapikslise esikaamera ning 4,5-tollise ekraaniga One mini 2, vahendab Kahvel.ee.

Väliselt meenutab pisitelefon 5-tollise ekraaniga One'i, kuid suurimaks erinevuseks on teise tagakaamera puudumine, mida on tarvis muudetava fookusega fotode tegemiseks.

Selle asemel leiame aga üheainsa 13-megapikslise sensori, mis tundub ausalt öeldes mõistlik, kuna UltraPikslid aitavad küll pimedas pildistada, ent 3 korda väiksemate fotodega olnuks vast keeruline konkurentsis püsida.

Alles on aga jäetud BoomSound-kõlarid, mis on arvatavasti paremad kui mullusel mudelil. Meie kogemus ütleb, et vähemalt M8 esikõlaritele pole tänavuste tippmudelite seas kellelgi midagi vastu panna ning helikvaliteet on märgatavalt parem kui möödunud aasta mudelil M7.

Foto: tootja

Tarkvaralise poole pealt pakub HTC Android KitKati, Sense 6 kasutajaliidest ning üllatavalt kasulikuks osutunud täiendatud BlinkFeedi.

Loomulikult leiab telefonist ka Zoe-kaamera, mis peaks meeldima neile, kes soovivad samaaegselt salvestada fotosid ja paari sekundi pikkuseid videoklippe.

Kui M8 omab neljatuumalist Snapdragon 801 protsessorit, siis mini 2 piirdub samuti neljatuumalise, kuid 1,25 GHz taktsagedusel töötava Snapdragon 400ga.

Seadmel on ka 2100mAh aku, microSD pesa ning NFC tugi. Kes soovivad infrapunasaatjat või telefoni koputuste ja näpuviibetega äratada, peavad vaatama täissuuruses M8 poole.

Eestise jõuab HTC One mini 2 juuni lõpus või juuli alguses ning telefoni hinnaks kujuneb 450 eurot.