Teatavasti on maailmas hetkel võidukäiku tegemas üha suuremate ekraanidega telefonid. Kui mõned aastad tagasi tegi otsa lahti (tõsi küll suhteliselt ebaõnnestunult) Dell Streak oma 5-tollise ekraaniga, siis nüüdseks on samasuure või isegi suurema ekraaniga telefone teinud nii Samsung, Sony ja Huawei. Ühe viimasena liitus selle seltskonnaga HTC, kelle phablet (phone + tablet) kannab Aasias nime Butterfly ning USA-s tuntakse seda Droid DNA-na, vahendab blog.photopoint.ee.

HTC Mini ongi mõeldud kasutamiseks koos koos viimati mainitud telefoniga ja tema ülesandeks on likvideerida telefoni suurusest tingitud ebakohad st enam ei pea suurt ’labidat’ helistamiseks kõrva ääres hoidma. Sinihamba või NFC abil päris telefoniga ühendatud Mini abil saab helistada ning kõnesid vastu võtta, Miniga võib vaadata saabunud sõnumeid. Samuti teavitab Mini saabunud meilidest. Juhul, kui aga Droid või Butterfly on ühendatud aga näiteks televiisoriga, siis saab Mini kasutada kaugjuhtimispuldina. Kui aga phablet on miskipärast silmist kadunud, siis saab Mini abil seda helisema panna, et selle asukohta paremini kindlaks määrata. Fotohuvilised saavad Mini aga kasutada pildistamise juures distantspäästikuna.

HTC Mini miinuseks võib pidada väikest ja monokroomset ning üldse mitte puutetundlikku ekraani. Samuti on see toode esialgu saadaval vaid Hiina turul, kuid suure tõenäosusega jõuab see siiski varem või hiljem ka Euroopasse. Ning kui seda ei tee HTC ise, siis suure tõenäosusega haarab värskest ideest kinni Samsung või Huawei. Mini hinna kohta esialgu igasugune info puudub.

Huvilised võivad HTC Miniga lähemalt tutvuda selle õpetliku hiinakeelse video abil: