HTC on tänavu välja toonud nii väga edukaid telefone (HTC One) kui ka totaalseid läbikukkumisi (HTC First), kuid firma majandusnäitajad on sünged.

Viimases kvartalis teenis firma konkurentidega võrreldes imeõhukest kasumit, kuid edasiseks andis kahjumiprognoosi.

Wall Street Journali andmetel loodab HTC edu Hiina turule sisenemisest, mille jaoks on firma arendamas uut mobiiliplatvormi. Seni pole veel selge, kas tegu saab olema mingi kõrvalarendusega populaarsest Androidist (nagu näiteks on Amazoni tahvelarvuti Kindle'i tarkvara) või täiesti uue operatsioonisüsteemiga.

Võti Hiina valitsuses

Hiina miljarditurg on juba praegu väga killustunud kümnete tootjate vahel, kuigi tarkvaraliselt domineerib seal Android.

Hiina tehnoloogiaministeerium teatas kevadel, et riigi mobiilitööstus on Androidist liigses sõltuvuses ja kiitis näiteks Alibabat ja Baidu'd oma platvormide loomise eest.

Just Hiina riikliku poliitika soosingu peale HTC Wall Street Journali andmetel loodabki. Uue operatsioonisüsteemi arendamist jälgib lähedalt firma esinaine Cher Wang, kes on allikate sõnul kontaktis ka Hiina valitsusametnikega. Uus platvorm on tihedalt integreeritud Hiina mikroblogimise teenuse Weibo ja teiste rakendustega.

Uute mobiiliplatvormide arendus käib ka mujal. Tähelepanuväärseim on Samsungi koostöö Inteliga Tizeni kallal, Canonical aga laiendas tavaarvutites kasutatava Linuxi distributsiooni Ubuntu ka telefonidele.

Samuti lubab järgmise aasta alguses uue Sailfishi tarkvaraga telefonid valmis saada Soome ettevõte Jolla.