Darknet
kujutab endast krüpteeritud partnervõrku, mida tavaliselt kasutatakse kindla ringi inimeste vahel info jagamiseks. Enamik
darknet'
idest nõuab seadistamiseks ja käitamiseks teatud määral tehnilist kirjaoskust, mille hulka kuulub näiteks vajalike serverite haldamine. Sel nädalal toovad HP arendajad Billy Hoffman ja Matt Wood avalikuse ette lahenduse, mille jooksutamine nende sõnul erilisi oskusi ei nõua, vahendab Cnet.

Woodi sõnul pole HP-l kavas tootest ärilahendust teha. Kuigi ettevõte ei kavase ka programmi koodi avada, kavatsevad kaks arendajat avalikustada, mismoodi asi toimib. Seejärel saavad ülejäänud arendajad ise lahendusi ehitada.

Ettevõtluses on darknet'idest kasu selles mõttes, et nende kaudu saab töötada ärisaladustega või anda juhtkonnale anonüümseid soovitusi.

HP alustas tööd oma darknet'iga siis kui programmeerijad said aimu uute veebitehnoloogiate võimalustest. HTML 5 toega sirvikutes (n viimased Firefox ja Safari) annab veebirakendustes loodud töö püsivalt arvutis säilitada ja seda saab võrguta režiimis muuta. Nimetatud võimalus kombineerituna darknet'i võrgu ülesehitusega annab võimaluse faile püsivalt üles laadida, vaatamata isegi sellele, et algne brauser võib olla suletud.

"Üheks darknet'i suurepäraseks omaduseks on selle jagatud olemus," rääkis Wood. "Selle hävitamiseks peab hävitama kõik sõlmed, sest kui ühe serveriga miskit juhtub, võib lülituda kohe teisele."

Sirvikupõhise darknet'i loomisele on kaasa aidanud ka JavaScripti areng, mille abil saab luua krüpteeritud brauseritevahelisi ühendusi.