Ettevõttekolmik moodustas koos kolme akadeemilise institutsiooniga eelmisel aastal Open Cirrus Group'i, mille jaoks panustas iga ettevõte arendustöö tarbeks tuhande protsessorituuma jagu jagatud võrguressursi.

Sel nädalal ühines algatusega veel kolm teadusasutust: Venemaa teaduste akadeemia, Lõuna-Korea elektroonika- ja kommunikatsiooni uurimisinstituut ja Malaisia teadusministeeriumi teadus- ja arendustegevusega tegelev osakond MIMOS.

Grupi eesmärgiks on koondada ühte võimalikult palju arendajaid, kelle abil sünniks avatud lähtekoodiga pilveteenuste ühtne pinu, vahendab EETimes.

Siiani pakuvad pilveteenuseid, mis enamasti tähendab suurte andmekeskuste serverites jooksvaid kolmandate osapoolt rakendusi, suurettevõtted nagu Amazon, Google ja Microsoft. Samas kõik kasutavad nende teenuste pakkumiseks oma suletud koodiga tarkvara.

Avatud koodiga tarkvara rakendamine seevastu peaks piirama suletud süsteemide levikut ja soodustama innovatsiooni, nii nagu seda tegid Veeb2.0 arendajate jaoks Apache, MySQL ja Perl/Python.