Üks lahendus võiks USA prokuröride hinnangul olla nn hävituslüliti. See teeks telefoni varguse järel täiesti kasutuks, muutes nõnda ka varguse asjatuks. Vahendavad ERR teadusuudised

Statistika näitab, et üks kolmest USAs toime pandud röövist hõlmab ka telefoni vargust. New Yorgis on 40 protsenti vargustest telefoninäppamised. Kuriteoliiki on selle populaarsuse tõttu hakatud nimetama suisa eraldi terminiga „õunte korjamiseks“ („Apple picking“), viidates Apple'i iPhone'ide sagedasele varaste saagiks langemisele.

Londoni statistika näitab, et kolmveerand kõigist otse isikult toimunud vargustest on seotud telefoniga. Kokku langeb seal varaste saagiks 10 000 telefoni kuus.

Tootjad on omalt poolt pakkunud vargusevastaseid lahendusi. Apple testib vastavat aktiveerimislukku, mis peaks tulema tõsiselt kaalumise iPhone'i ja iPadi tarkvarauuendusena. Varastel on kombeks telefon pärast varastamist välja lülitada, et raskendada selle võimalikku positsioneerimist. Aktiveerimislukk peaks muutma keerulisemaks telefoni uuesti sisse lülitamise, nõudes selleks paroole, mida kasutati telefoni esmasel registreerimisel.

Samsungile ja teistele telefonitootjatele on soovitatud testida varasemalt sõidukite positsioneerimiseks kasutatud LoJacki raadioside seadmeid.
Loe ka ERR teadusuudistest