Olgugi et IFA keskendub peamiselt lõpptarbijale mõeldud toodetele, ei pääse nendega seoses kuidagi mööda tehnoloogiatest. HDTV ja mobiilne telepilt on jätkuvalt kuum (või vähemalt soe) teema. Telerid on ammu HD(Ready), kuid HD-pildi levitamine edeneb visalt. Siiski loodetakse aastaks 2010 satelliitide vahendusel edastada Euroopas vähemalt 160 HD-kanalit. Ka BluRay ja HD-DVD lahing ei taha näidata raugemise märke. Tarbija jaoks tähendab see siiski ühte — kui HD-mängija soetamine plaanis, siis vähemalt täna on kindlaim valik selline eksemplar, mis tuleb toime mõlema standardiga. Ka täna telerit ostes oleks mõistlik valida juba Full-HD-paneel — hindade langus peaks lähiaasta(te)l ka jätkuma, prognooside kohaselt saab levinuimaks ekraanitüübiks just LCD.

Mobiiltelevisioon

Mobiiltelevisioonist on jätkuvalt moodne rääkida. Liikuv pilt mobiiliekraanil pole enam ammu uudis, kuid tõelise mobiiltelevisiooni tulek edeneb visalt. Olukorda peaks turgutama uus standard DVB-SH — see on olemasoleva DVB-H-standardi edasiarendus ning võimaldab signaaliedastust geostatsionaarsete satelliitide vahendusel, mis tagaks ulatusliku leviala. IFA-l tutvustas DVB-SH-d Alcatel-Lucent.

Neti-TV

Lisaks mobiil-TV-le pakkus kõneainet ka netipõhine televisioon, millele ennustatakse suurt tulevikku. Juba täna arvatakse igas kuus liikuvat interneti kaudu ca 20 miljardit videot ning see on alles algus — igal aastal kasvab online-video osakaal umbes 200 protsenti. Apple edendab oma Apple-TV-nimelist keskkonda koostöös YouTube’iga, Sonyl on plaanis HD-formaadis saadete edastamine Bravia-seeria teleritele ning ka sellised juhtivad failijagamiskeskkonnad nagu BitTorrent ja LimeWare plaanivad alustada legaalse online-video teenustega. Lisaks on turule trügimas ka uued “veebipõhised telepildiedastajad” (nn Webcasters) Joost, Vudu ja Babelgum. Joosti taga on samad nimed, kes Skype’iga maailma vallutasid.

Fotoaparaat soovib naeratust

Hoolimata sellest et naljalt ei leia enam mittepildistavat mobiili, on digifotokate müügiarvud endiselt tõusuteel. Digipeeglite läbimüük kasvas selle aasta esimesel poolel tervelt 42 protsenti. Uued kaamerad muutuvad järjest targemaks — nn näotuvastusfunktsioon sisaldub pea kõikides uutes mudelites, Sony uus Cybershot-seeria aparaat oskab näiteks ise pildistada sel hetkel, kui inimesed naeratavad. Uusimate taskukaamerate puhul on võtmesõnadeks võimalikult suure suumiulatusega lainurk-objektiivid, optiline (või mehaaniline) pildistabilisaator ning suur tundlikkus — numbrit 6400 ISO võib näha mitme digikompakti andmetes. Tulemuse vaadatavus on muidugi iseküsimus.

Pikemalt loe ja vaata pilte IFA 2007 messil nähtud tulevikuelektoonikast Tehnikamaailma oktoobrikuu numbrist.