Kanada riikliku teadusülikooli Queen's inimmeedia labori töötajad lõid aga midagi, milles võib näha virtuaalse reaalsuse edasiarendust.

See pakub nii virtuaalset kui ka füüsilist (käegakatsutavat) keskkonda, vastavalt vajadusele.

Nad arendavad hõljuvekraane, mille moodustuvad kolme eri droonitüübi abiga - põhimõtteliselt võib ekraan tekkida kuhu iganes ja hiljem ka vajadusel kaduda.

Tehnoloogia isa, lahenduse koos oma üliõpilastega loonud teadlane Roel Vertegaal kommenteerib, et seda võib nimetada Tõeliseks Reaalsuseks, mitte enam virtuaalseks.

"Peamine erinevus näiteks HoloLensi ja Riftiga võrreldes: piksleid saab käega puudutada ja ilma peakomplektita vaadata." Oma piksleid nimetab ta aga hõljuvateks voksliteks.

Ekraanid tekivad 5-10 sentimeetri suuruste droonide parvedest, mida leidub seal korraga tosinaid. Motion capture võimaldab kõigi asukohti ka reaalajas jälgida.

3 droonitüüpi on "pikseldroonid" (millel on LED ja väike dot-matrix ekraan), "kujudroonid" (kergekaalulise 3D-prinditud raamiga; nende osalusel tekivad ruumilised objektid) ja "ekraanidroonid" (millel on kõrgresolutsiooniga puutetundlik ekraan ja esikaamera, mis suhtlevad Androidi-telefoniga).

Arendajate siht on luua tulevikus aga parvi lausa tuhandetest droonidest, mille suurused jääksid alla sentimeetri.