Tegemist on kõige suurema teadaoleva "viirusepuhanguga" Mac-arvutites, vahendab Kahvel.ee.

Töötajate arvutid nakatusid pahavaraga, kui nad külastasid üht tarkvara-arendusele mõeldud veebilehekülge.

Apple isoleeris nakatunud arvutid võrgust kiirelt, kuid ei nimetanud veebilehekülge, kust arvutiviirus tuli.

New York Timesi andmetel oli tegemist sama häkkerite rühmitusega, kes hiljuti ründas Twitterit ja Facebooki. Kõigil kolmel juhul kasutasid häkkerid ära hästi teada turvaauku Oracle'i Java tarkvaras.

Java, mis on laialdaselt kasutatud programmeerimiskeel, on installitud rohkem kui kolmele miljardile seadmele. Seda on pikalt kritiseeritud turvaprobleemide pärast.

Apple andis teisipäeval välja uue versiooni Java pahavara eemaldamiseks, mis kontrollib Mac-arvuteid ja eemaldab ohud nende olemasolu puhul.

Reutersi andmetel ütles üks juhtumiga kursis olev allikas, et sama rünnaku ohvriks sai ka "sadu teisi firmasid", kus nakatati Mac-arvuteid sama pahavaraga. Rünnaku allikat ei ole kinnitatud, kuid on spekuleeritud, et see võis olla Hiinas.

Häkkerite tegevuse aktiviseerumine on juhtiva Apple'i turvalisuse eksperdi Charlie Milleri sõnul märk sellest, et häkkerid uurivad sügavamalt Macide operatsioonisüsteeme, et Apple'i arvuteid rünnata.

Ta märkis kommentaaris Reutersile, et hiljuti avastasid häkkerid viisi Adobe'i Flashi ekspluateerida turvaauku, et Mac-arvuteid rünnata.