Tele2 turundusdirektori Katrin Aroni sõnul on Xiaomi pea märkamatult, aga kindlalt Hiina suurimaks ning nüüd ka juba kogu maailma üheks olulisemaks mobiilitootjaks saanud. “Neil oli siiani Euroopasse tee leidmine vaevaline ja kui firma nimi tekitab veel kahtlust, siis 500 euro eest saab selliste tehniliste näitajatega telefoni, mille eest teised tootjad küsivad 700-800 eurot,” ütles Aron ja lisas, et julgeb Xiaomit peale testimist soovitada küll.

“Mi 8 on kokku pandud parimatest saadaolevatest komponentidest ning see sisaldab nii mõndagi eripärast. Näiteks infrapuna-näotuvastus avab telefoni tõesti momentaalselt ka pimedas ning esimese nutitelefonina maailmas kaht sagedust kasutav GPS, mis on seetõttu eriti täpne,” rääkis Aron.

“Eestlased on seda mudelit üllatavalt palju küsinud ning varasemalt on Xiaomi odavamad mudelid siin hästi kaubaks läinud,” lisas ta.

6,21-tollise ekraaniga Xiaomi Mi 8 telefonil on Snapdragon 845 protsessor, 20MP esi- ning kaks 12MP tagakaamerat. Telefon jookseb Android 8.1 Oreo operatsioonisüsteemiga.

Koos Mi 8 tippmudeliga jõudsid Eestis müügile ka Xiaomi keskklassi telefonid Mi A2 ja Mi A2 Lite.