Hiina riikliku arengu komisjoni raporti kohaselt on krüptovaluuta kaevandamine vajalike ressursside mõtlematu kasutamine. Nimelt kaevandatakse krüptoraha spetsiaalsete ülivõimsate arvutite abil, mis nõuavad tohutult elektrienergiat. Praeguste andmete kohaselt võib maailmas krüptoraha kaevandamiseks kasutatava energia hulk olla umbes sama, mis kõik maailma riigid kokku võiks kasutada lihtsalt tavapäraseks eksisteerimiseks.

Hiina väljaanne South China Morning Post kirjutab, et Hiinas kinnatavad krüptokaevandajad kanda peamiselt kivisöe abil elektrit tootvates piirkondades, kuna seal on elekter odav. Sellised piirkonnad on näiteks Xinjiangi piirkond ja Sise-Mongoolia.

Hinnanguliselt toimub Hiinas 74 protsenti kogu maailma krüptoraha kaevandamisest. Kuna Hiina elektritootmislahendused pole nii säästlikud kui näiteks Euroopas, on see märkimisväärne probleem ka emissioonide poolest. Teadustöö on näidanud, et kokku võib krüptokaevandamine maailmas toota umbes 3-15 miljonit tonni süsihappegaasi.

2017. aastal keelati Hiinas kohalikel teenusepakkujatel krüptorahadega kaubelda, kuid kohalike sõnul on sellest keelust võrdlemisi lihtne kõrvale hiilida. Konkreetsetest kaevanduspiirangutest aga pääsu ei oleks, kuna suure energiatarbimise tõttu on krüptokaevandusi võrdlemisi lihtne avastada.