Valitsusesindajate sõnul olid enamik .cn lõpuga domeene väga aeglased või lausa ligipääsmatud. Rünnak leidis aset kella kahest kuni neljani öösel, vahendab Kahvel.ee.

Veebiteenuseid pakkuva CloudFlare'i hinnangul oli internetiliiklus sel perioodil 32 protsenti väiksem. Probleem on nüüdseks likvideeritud.

Kui hiljuti avalikustati USA valitsuse salajased luureprogrammid, siis Hiina puhul on see juba ammu teada, et terve internetiliiklus on valitsuse karmi pilgu all.

Hiina on üks väheseid riike maailmas, kes reaalselt piirab ligipääsu enamikele välismaistele veebilehtedele. Hiina reisivatel välismaalastel on soovitatud elektroonika, kus võib olla diskreetseid andmeid, jätta reisi ajaks kodumaale.

Kas praegune DDOS-rünnak tuli riigisiseselt või üritas mõni muu riik halvata valitsuse tööd, ei osata praegu kommenteerida.

On teada, et Hiina valitsuse esindajad on korduvalt üritanud halvata lääneriikide infrastruktuuri DDOS-rünnakute abil. Kevadel avalikustati uudis mille kohaselt varastasid Hiina häkkerid Austraalia salateenistuse ASIO uue hoone jooniseid.

Seni läbi aegade üks suurimaid DDOS-küberrünnakuid pandi toime 2007. aastal Eesti Vabariigi vastu.

Eesti vastu tehtud rünnak halvas tervet riigi internetiliiklust, mõjutades pankade, ministeeriumide, ajalehtede ning ringhäälinguettevõtete tööd.

Erinevate botnetide abil koormati võrgud üle, seetõttu lakkasid serverid töötamast. Välisminister Urmas Paet teatas toona avalikult, et rünnakute taga oli Vene Föderatsioon. 2009. aastal võttis rünnaku omaks Kremli poolt kontrollitav noorteliikumine Naši.

Ülalolev foto on illustratiivne ega kujuta reaalset küberrünnaku-olukorda.